Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Επιβράδυνση εμβολιασμών έως ότου εκτιμηθούν οι κίνδυνοι από το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Ισπανία: Επιβράδυνση εμβολιασμών έως ότου εκτιμηθούν οι κίνδυνοι από το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Ρedro Sanchez τόνισε σε δήλωσή του ότι τα οφέλη όλων των εγκεκριμένων εμβολίων υπερτερούν έναντι των κινδύνων

Tο ισπανικό πρόγραμμα εμβολιασμών θα επιβραδυνθεί, προκειμένου να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι όταν και εάν καταγραφούν σοβαρές παρενέργειες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Pedro Sanchez, έπειτα από την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών (της ρυθμιστικής αρχής FDA) για αναστολή της χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson λόγω περιστατικών θρόμβωσης.
Ο Sanchez τόνισε ότι τα οφέλη όλων των εγκεκριμένων εμβολίων υπερτερούν έναντι των κινδύνων.

AstraZeneca

Να σημειωθεί ότι η Ισπανία σκόπευε να χρησιμοποιήσει το «μονοδοσικό» εμβόλιο της Johnson & Johnson για να καλύψει τα κενά που δημιουργηθήκαν από τη μείωση των ηλικιακών κατηγοριών που θα εμβολιάζονταν με το σκεύασμα της AstraZeneca λόγω παρόμοιων σπάνιων επεισοδίων θρόμωσης.
Χαρακτηριστικά, η Ισπανία θα δώσει προτεραιότητα σε άτομα ηλικίας μεταξύ 70 και 79 ετών για εμβολιασμό με τη δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, οι οποίες πρόκειται να αρχίσουν να φθάνουν αυτή την εβδομάδα, δήλωσε τη Δευτέρα 12 Απριλίου το υπουργείο υγείας της χώρας.

Παραλαβή

Η Ισπανία θα λάβει την πρώτη παράδοση 300.000 δόσεων του μονοδοσικού εμβολίου την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021.
Η Johnson & Johnson άρχισε να παραδίσει το εμβόλιό της σε χώρες της ΕΕ τη Δευτέρα 12 Απριλίου μετά από κάποιες καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων παραγωγής, ανέφεραν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εταιρεία.

Β τρίμηνο

Μετά από μια αργή έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού, η Ισπανία στοιχηματίζει σε μια αύξηση των παραδόσεων το δεύτερο τρίμηνο για να επιτύχει τον στόχο της εμβολιασμού του μισού πληθυσμού μέχρι τον Ιούλιο.
Μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση αναμένει 87 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.
Οι όγκοι παράδοσης του δεύτερου τριμήνου θα πρέπει να υπερβαίνουν το επίπεδο Ιανουαρίου-Μαρτίου κατά 3,5 φορές για να τηρηθεί το πρόγραμμα εμβολιασμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης