Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οι φόβοι για νέο lockdown επιδείνωσαν το επενδυτικό κλίμα τον Απρίλιο

Γερμανία: Οι φόβοι για νέο lockdown επιδείνωσαν το επενδυτικό κλίμα τον Απρίλιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου ZEW, ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών υποχώρησε στις 70,7 μονάδες τον Απρίλιο από 76,6 μονάδες τον Μάρτιο

Σχετικά Άρθρα

Αιφνίδια επιδείνωση εμφάνισε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία, εν μέσω των σεναρίων για την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 13 Απριλίου.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου ZEW, ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών υποχώρησε στις 70,7 μονάδες τον Απρίλιο από 76,6 μονάδες τον Μάρτιο.
Οι αναλυτές, ωστόσο, στοχημάτιζαν σε βελτίωση του σχετικού δείκτη.
«Ο φόβος ενός αυστηρότερου lockdown έχει οδηγήσει σε ''ψαλιδισμα΄΄ των προσδοκιών για την ιδιωτική κατανάλωση» σχολίασε το ινστιτούτο ZEW.
Παρ’ όλα αυτά, όπως πρόσθεσε, οι προοπτικές για τις εξαγωγές είναι καλύτερες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Αρμοδιότητες

Η Καγκελάριος, Angela Merkel, έχει ήδη ετοιμάσει ένα προσχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει τη μεταφορά της αρμοδιότητας για την επιβολή των αντι-Covid περιορισμών στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση (σ.σ. αυτη ανήκει στα κρατίδια στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής λειτουργίας ) και περιλαμβάνει επίσης, την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και το κλείσιμο των μη-απαραίτητων καταστημάτων.
Κι αυτό, διότι το τρίτο κύμα της πανδημίας εξακολουθεί να «σαρώνει» όχι μόνο τη Γερμανία, αλλά και τις περισσότερες χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Παραγωγή

Στο μεταξύ, τα τελευταία στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή κατέδειξαν «βουτιά» – έκπληξη για τον Φεβρουάριο, με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Jens Weidmann να εκτιμά ότι η ανάκαμψη της οικονομίας μάλλον θα επιβραδυνθεί.
Υπενθυμίζεται ότι η αναθεωρημένη εκτίμηση για την πορεία του γερμανικού ΑΕΠ εντός του 2021 διαμορφώνεται πέριξ του 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης