Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Ανοσία τέλη Ιουνίου – Τα self test μας έχουν γλιτώσει από χιλιάδες κρούσματα

Παγώνη: Ανοσία τέλη Ιουνίου – Τα self test μας έχουν γλιτώσει από χιλιάδες κρούσματα
Ανάσταση στην εκκλησία αλλά στο προαύλιο είπε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως στα μέσα με τέλη Ιουνίου θα έχει επιτευχθεί μια ικανοποιητική ανοσία του πληθυσμού διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, υποστηρίζοντας πως έως τότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εμβολιασμοί των ατόμων ηλικίας 50 ετών και άνω.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ, η κα.Παγώνη είπε πως αυτό εξαρτάται βέβαια και από τις ποσότητες των εμβολίων που παίρνουμε με τις συμβάσεις που έχουν γίνει με τις εταιρίες και την ΕΕ.
«Νομίζω μέχρι τα μέσα, τέλος Ιουνίου λογικά θα έχουν τελειώσει.
Για μένα είναι λογικό προς το τέλος Ιουνίου να κάνουμε αυτή την σχετική ανοσία γύρω στο 55% που θα αισθανθούμε ασφαλείς μπαίνοντας στο καλοκαίρι, ανοίγοντας ξενοδοχεία, να αισθανόμαστε και πιο άνετα» είπε η κα.Παγώνη, η οποία υποστήριξε πως μεγάλη σημασία θα έχει και η θεραπεία με το καινούργιο αντιικό φάρμακο.
Αναφορικά με το μοντέλο των self test στα σχολεία η κα.Παγώνη υπογράμμισε πως πέτυχε γιατί οι 600 και κάτι που βρέθηκαν θετικοί θα μπορούσαν να δώσουν από 5.500 μέχρι 8.000 κρούσματα γιατί ήταν όλοι ασυμπτωματικοί, καθηγητές – μαθητές.
«Τα self test μας έχουν γλιτώσει από χιλιάδες κρούσματα» ανέφερε η κα.Παγώνη, τονίζοντας πως αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν «σε εργοστάσια, βιοτεχνίες εστιατόρια, παντού».
Όσον αφορά το εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, η κα.Παγώνη είπε ότι έχει σημασία εκείνες τις ημέρες να δούμε που βρισκόμαστε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία ενώ υπογράμμισε πως δεν θα έλεγε «ναι για το άνοιγμα στο Πάσχα με αυτή την κατάσταση τώρα».
Όπως είπε, «θα μπορέσουμε να κάνουμε Ανάσταση στις εκκλησίες αλλά στους εξωτερικούς χώρους με αποστάσεις πάνω από δύο μέτρα και μάσκες» ενώ σημείωσε πως μια φορά μπορούμε να μην φιληθούμε στην Ανάσταση.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, αν και θα παραμείνουν οι μάσκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης