Τελευταία Νέα
Διεθνή

Uber: Ρεκόρ στα έσοδα 52 δισ. και στη ζήτηση για μεταφορικό έργο το Μάρτιο στις ΗΠΑ

Uber: Ρεκόρ στα έσοδα 52 δισ. και στη ζήτηση για μεταφορικό έργο το Μάρτιο στις ΗΠΑ

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα έκτακτων δαπανών, ύψους 250 εκατ. ευρώ, με στόχο τη στήριξη των οδηγών και την επιστροφή τους στους αμερικανικούς δρόμους

Σχετικά Άρθρα

Ρεκόρ εσόδων και κρατήσεων για την παροχή υπηρεσιών για Μάρτιο του 2021 ανακοίνωσε η υπηρεσία διαμοιρασμού Uber, σε ακόμη μία ένδειξη επιτάχυνσης της καταναλωτικής ζήτησης στις ΗΠΑ σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.
Η τεχνολογική εταιρεία, η οποία ανήξει στο αναδυόμενο κλάδο της λεγόμενης ψηφιακής οικονομίας ή «gig economy» συγκεκριμένα, η οποία επλήγη σημαντικά από το lockdown εξαιτίας της πανδημίας, σημείωσε τον καλύτερο μήνα του τελευταίου έτους, με τον κλάδο των μεταφορών να εμφανίζει τζίρο 52 δισ. δολαρίων, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Bonus

«Με τους εμβολιασμούς να αυξάνονται στις ΗΠΑ, παρατηρούμε ότι η καταναλωτική δαπάνη για υπηρεσίες μεταφοράς ανακάμπτει τάχιστα» σχολίασε η Uber στην ανακοίνωσή της, η οποία έκανε ειδική μνεία και στις ευοίωνες προοπτικές του τομέα courrier.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα έκτακτων δαπανών, ύψους 250 εκατ. ευρώ, με στόχο την στήριξη των οδηγών και την επαναφορά τους στους αμερικανικούς δρόμους.
Τα συγκεκριμένα χρήματα θα εκταμιευτούν με τη μορφή Bonus, καθώς και με τη μορφή ελάχιστης αμοιβής για τους νέους οδηγούς της Uber.

Πανδημία

Κατά τη διάρκεια του 2020, η τεχνολογική εταιρεία είχε ζημίες περίπου 6,8 δισ. δολάρια, καθώς η εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης και η επιβολή των περιοριστικών μέτρων οδήγησαν σε «καθίζηση» των εσόδων.

Εργασιακά

Τον περασμένο μήνα, η Uber επανένταξε στο δυναμικό της και τους 70.000 οδηγούς της στο Ηνωμένο Βασίλειο ως εργαζόμενους με δικαίωμα κατώτατου μισθού και περαιτέρω προστασίας σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ότι οι οδηγοί της Uber πρέπει να χαρακτηριστούν εργαζόμενοι και όχι ανεξάρτητοι συνεργάτες που λειτουργούν με β'αση συμβόλαιο.
Η κίνηση αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλότερο εργασιακό κόστος για την Uber και θα μπορούσε να έχει ευρύτερες επιπτώσεις για την εξέλιξη της «gig economy».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης