Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ισπανία: To 11% των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain

Ισπανία: To 11% των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain
Η έκθεση της ισπανικής IDC αναφέρει επίσης ότι 1 στις 4 εταιρείες στην Ισπανία είχε έκθεση σε τεχνολογίες blockchain
Σχετικά Άρθρα

Το 11% των ισπανικών επιχειρήσεων χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain, αναφέρει μελέτη της η εταιρείας συμβούλων IDC.
Από δήμους και δημόσια πανεπιστήμια έως εταιρείες και βιομηχανίες, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί υιοθετούν το blockchain, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυξάνοντας την ποικιλομορφία και τη δραστηριότητα του οικοσυστήματος.
Σύμφωνα δε με την έκθεση της IDC, περίπου το 46% των μεγάλων εταιρειών στην Ισπανία τάσσονται υπέρ της ενσωμάτωσης blockchain και τεχνολογιών κρυπτογράφησης για να αυξήσουν την ασφάλειά τους.
Ειδικότερα, στην έκθεση «The Art of Blockchain and Cryptographic Technologies in Spain», οι αναλυτές καταγράφουν σημαντική αύξηση στη χρήση της τεχνολογίας Blockchain μεταξύ των τοπικών εταιρειών - πριν από ενάμιση χρόνο, το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 1%.
Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι 1 στις 4 εταιρείες στην Ισπανία είχε έκθεση σε τεχνολογίες blockchain, αλλά το 11% του επιχειρηματικού τομέα χρησιμοποιεί ενεργά ένα blockchain.
Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες εφοδιασμού, συστήματα βασισμένα σε Blockchain χρησιμοποιούνται στο 17% των επιχειρήσεων αυτού του κλάδου.

Νέα οικονομία, νέα επιχειρηματικά μοντέλα

Παρότι η χρήση blockchain στον ισπανικό επιχειρηματικό τομέα αυξάνεται, πρέπει να αποδείξει την αποτελεσματικότητα και τα πλεονεκτήματά της έναντι των κεντρικών και παραδοσιακών λύσεων, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Realsec.
«Η νέα οικονομία απαιτεί την υιοθέτηση επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται στην ψηφιακή καινοτομία.
Και σε αυτό το πλαίσιο, το 2020, το blockchain άρχισε να θεωρείται μια αποτελεσματική τεχνολογία που σας επιτρέπει να μειώσετε το κόστος και τους κινδύνους.
Το Blockchain έχει γίνει μια από τις στρατηγικές τεχνολογίες που θέλει να χρησιμοποιήσει ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών».
Από την άλλη, παρότι η κυβέρνηση διάκειται φιλικά απέναντι στο blockchain, δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τα κρυπτονομίσματα, ενώ παράλληλα εργάζεται σκληρά για την εξεύρεση τρόπων φορολόγησής τους.
Επίσης, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στη μεταρρύθμιση του νομικού της πλαισίου για την καλύτερη ρύθμιση της εν λόγω αγοράς.
Στα μέσα του 2020, οι τοπικές εταιρείες κρυπτονομισμάτων υποχρεώθηκαν να εγγραφούν σε μητρώο της Κεντρικής Τράπεζα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης