Τελευταία Νέα
Διεθνή

Canaccord: Το colpo grosso της Tesla που θα απογειώσει την μετοχή - Οι μπαταρίες ενέργειας

tags :
Canaccord: Το colpo grosso της Tesla που θα απογειώσει την μετοχή - Οι μπαταρίες ενέργειας

Η τιμή στόχος αυξήθηκε στα 1.071 δολάρια ανά μετοχή - από 419 δολάρια προηγουμένως

Η Tesla είναι έτοιμη να «επιτεθεί και να κατακτήσει» μια άλλη αγορά τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η εταιρεία που είναι πιο γνωστή για τα ηλεκτρικά της οχήματα αυξάνει την εστίασή της στην παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας, σύμφωνα με την Canaccord Genuity.

Ο αναλυτής της Canaccord Genuity, Jed Dorsheimer, αναβάθμισε τη μετοχή σε buy, από hold, και της έδωσε έναν από τις υψηλότερες τιμές στόχους, καθώς προβλέπει ότι η μονάδα παραγωγής και αποθήκευσης θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα 8 δισ. δολαρίων έως το 2025.

Πάνω από 1.000 δολάρια η τιμή στόχος

"Η TSLA δημιουργεί γρήγορα ένα οικοσύστημα ενεργειακών προϊόντων Apple, εναρμονισμένο στην ηλεκτροδότηση, για να γίνει το εμπορικό σήμα της αποθήκευσης ενέργειας", δήλωσε ο Dorsheimer.
Η τιμή στόχος αυξήθηκε στα 1.071 δολάρια ανά μετοχή - από 419 δολάρια προηγουμένως - υποδηλώνοντας άνοδο σχεδόν 60% για μια μετοχή που έχει ήδη εξαπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο.
Η Tesla αξιοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους για να καλύψει τη ζήτηση της μπαταρίας, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής παραγωγής στον ιστότοπο της Fremont, της παραγωγής με την Panasonic στη Νεβάδα και συμφωνίες προμήθειας με την LG Chem, ανέφερε ο αναλυτής.
Καθώς οι περιορισμοί προσφοράς χαλαρώνουν, η εταιρεία θα είναι σε θέση να καλύψει τη ζήτηση για οικιακή αποθήκευση Powerwall, συχνά σε συνδυασμό με ηλιακές εγκαταστάσεις, είπε.

Στο 63x το P/E

Η τιμή στόχος του Dorsheimer αποτιμά τις μετοχές και το καθαρό χρέος της Tesla σε 63 φορές την εκτίμηση για τα κέρδη της εταιρείας το 2024.
Αυτό είναι το τριπλάσιο της μέσης εκτίμησης των αναλυτών.
«Πιστεύουμε ότι η Tesla κατέχει προβάδισμα αρκετών ετών και τώρα επεκτείνεται επιθετικά στο χώρο αποθήκευσης και έτσι πιστεύουμε ότι το πολλαπλάσιο μας είναι δικαιολογημένο», έγραψε ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης