Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απεβίωσε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης - Αφήνει την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

Απεβίωσε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης - Αφήνει την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις
Δώρησε πρόσφατα όλη την περιουσία του, 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα

Απεβίωσε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης, ο οποίος είχε τιμηθεί πρόσφατα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου για τη δωρεά της περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα του Σαββάτου (10/4).

Ποιός ήταν ο Ιάκωβος Τσούνης

Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα και ήταν απόγονος των αγωνιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, ήταν δασάρχης και ο Ιάκωβος ήταν το τελευταίο από 13 παιδιά. Πολέμησε σε ηλικία 15 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία.
Δημιούργημά του επίσης είναι το Μουσείο, που βρίσκεται παραπλεύρως της μόνιμης κατοικίας του στην οδό Κύπρου, στου Παπάγου. Δώρισε πρόσφατα όλη την περιουσία του, 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη (αμφιβίων επιχειρήσεων) στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης