Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τάσεις σταθεροποίησης της πανδημίας αλλά μεγάλη η διασπορά - Στους 8.833 οι νεκροί – Όλα τα σενάρια για το Πάσχα

Τάσεις σταθεροποίησης της πανδημίας αλλά μεγάλη η διασπορά -  Στους 8.833 οι νεκροί – Όλα τα σενάρια για το Πάσχα
Αποκλιμάκωση μετά τις 20 Απριλίου αναμένουν οι ειδικοί και τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το Πάσχα
Σχετικά Άρθρα

(συνεχές upd) Τάσεις σταθεροποίησης αλλά σε υψηλά επίπεδα παρουσιάζουν οι επιδημιολογικοί δείκτες, επιβεβαιώνοντας πως η διασπορά στην κοινότητα είναι μεγάλη και δίνεται σκληρή μάχη για την ανάσχεσή της.
Τα στοιχεία, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο (10/4/2021) επιβεβαιώνουν την τάση αυτή με τα κρούσματα να διαμορφώνονται στα 2.801, τους θανάτους στους 75 και τους διασωληνωμένους στους 781.
Το επίκεντρο της πανδημίας στην Ελλάδα παραμένει η Αττική, καθώς από τα 2.801 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, οι 1.350 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.
Στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται 350 κρούσματα ενώ 83 μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν στην Αχαία.
Τα στοιχεία αυτά καθιστούν ολοένα και πιο δύσκολο το σενάριο για ένα πιο «ελεύθερο» Πάσχα σε σχέση με πέρσι.
Κυβέρνηση και επιστήμονες αφήνουν μια χαραμάδα ελπίδας αναφέροντας πως ακόμα είναι πρώιμη η συζήτηση και η όποια απόφαση θα ληφθεί λίγο πριν από το Πάσχα, αν και τα στοιχεία δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα δοθεί το πράσινο φως για ελεύθερες μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο.
Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν πως αποκλιμάκωση θα υπάρξει από τις 20 Απριλίου και μετά, αν και πολλοί εκφράζουν φόβους ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και η επαναλειτουργία των λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου μπορεί να προκαλέσει ένα νέο κύμα κρουσμάτων, ανατρέποντας τις σημερινές εκτιμήσεις.
Οι ελπίδες ότι η εικόνα θα βελτιωθεί στρέφονται αφενός στα self test, τα οποία χορηγούνται από τα φαρμακεία όλης της χώρας (αν και για αυτά διατυπώνονται επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων τους) και αφετέρου στην επιτάχυνση των εμβολιασμών σε συνδυασμό με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, μέχρι το πρωί του Σαββάτου 10/4 είχαν διατεθεί πάνω από 315.000 self test από 10.055 φαρμακεία σε μαθητές και καθηγητές, ποσοστό που υπερέβη ήδη το 70% των δικαιούχων αυτής της φάσης,όπως ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.
Σημειώνεται ότι και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το Σάββατο 10/4 φαρμακείο στην Καλλιθέα, μαζί με την κόρη του, Δάφνη, που είναι μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, για την προμήθεια self test.

Επιφυλάξεις Μόσιαλου για Πάσχα

Επιφυλάξεις για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα έστω και υπό όρους, ακόμη και αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα διατύπωσε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE
«Θα έλεγα να περιμένουμε, δεν είναι τώρα αυτό το βασικό» τόνισε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ
Πρόσθεσε πως εάν το βασικό για εμάς είναι η σχέση μας με τα τεκταινόμενα της Μεγάλης Εβδομάδας, δηλαδή η θρησκευτική μας προσέγγιση, αυτή μπορεί να υπάρχει παντού.
«Είδαμε και τον αρχιεπίσκοπο και την πολύ σωστή δήλωση που έκανε, να πάμε να εμβολιαστούμε όλοι, αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Να τηρούμε τα μέτρα, να προσέχουμε τους συνανθρώπους μας» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως θα ήταν επιφυλακτικός για άνοιγμα προκειμένου να γιορτάσουμε το Πάσχα και να μετακινηθούμε στην επαρχία.
Μια περιστολή των δραστηριοτήτων για λίγο ακόμη, θα είναι σημαντική γιατί αυτό το οποίο προέχει είναι να ελέγξουμε την πανδημία, εξήγησε.

Όσον αφορά το εάν τον ανησυχεί το γεγονός ότι παράλληλα με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, ανοίγουν επιπροσθέτως τα Λύκεια Δευτέρα 12/4- και στις κόκκινες περιοχές, ο καθηγητής τόνισε πως η λειτουργία του λιανεμπορίου γίνεται με ελεγχόμενο τρόπο και έτσι δεν επιβαρύνεται παραπάνω επιδημιολογικά η χώρα.
«Οι περισσότεροι πολίτες είναι έξω, κάνουν τις βόλτες τους, το να περάσουν από ένα κατάστημα και να πάρουν ένα προϊόν το οποίο έχουν παραγγείλει δεν θα αλλάξει κάτι» είπε συγκεκριμένα αντιπαραβάλλοντας τα οφέλη που το άνοιγμα του λιανεμπορίου συνεπάγεται γενικότερα και επισημαίνοντας πως δεν ανοίγουν όλα τα σχολεία αλλά μόνο τρεις τάξεις ενώ είναι ακόμη αμφίβολο εάν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου επιστρέψουν μαζικά στις σχολικές αίθουσες


Παπαευαγέλου: Σημαντική αποκλιμάκωση της επιδημίας έως το Πάσχα

Σημαντική αποκλιμάκωση της επιδημίας μέχρι το Πάσχα, που θα εξαρτηθεί όμως και από τη δική μας συμπεριφορά, εκτιμά ότι θα υπάρξει η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου.
Η καθηγήτρια εκτιμά ότι με την παρούσα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και ενέχουν μεγάλο κίνδυνο διασποράς.
Ωστόσο όπως επισημαίνει θα εξεταστεί το θέμα όταν έρθει η ώρα του σε μία -δύο εβδομάδες.
«Στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν έχει συζητηθεί ποτέ, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ούτε η εστίαση, ούτε η μετακίνηση από νομό σε νομό για τις διακοπές του Πάσχα.
Δεν μας το έχει εισηγηθεί κανείς και δεν το έχουμε συζητήσει καθόλου», δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο Πρακτορείο FM.
Από τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, οι περισσότερες μεταδόσεις αυτή την εποχή, αφορούν συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, λέει μεταξύ άλλων η καθηγήτρια, η οποία εξηγεί λεπτομερώς το σκεπτικό της επιτροπής για το άνοιγμα των Λυκείων την Δευτέρα, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχουν θυμοί και δυσαρέσκειες, ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής, όταν οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν είναι ομόφωνες.
«Είμαστε επιστήμονες, συζητούμε, επιχειρηματολογούμε και καμιά φορά διαφωνούμε.
Σεβόμαστε όμως, ο ένας τη γνώμη του άλλου».

Μάσκες έως το 2022

Η κ. Παπαευαγγέλου θεωρεί πιθανό μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με χρόνο, να εμβολιάζονται παιδιά άνω των 12 ετών στην Ελλάδα.
Όσον αφορά τη μάσκα λέει χαρακτηριστικά ότι θα μας μείνει «κουσούρι».
«Νομίζω ότι θα έχουμε θέμα με τον κορωνοϊό και την επόμενη χρονιά.
Θα είναι μαζί μας το 21-22, αλλά σίγουρα θα είναι μία διαφορετική εικόνα, γιατί θα έχουμε προχωρήσει τους εμβολιασμούς και θα είμαστε πολύ καλύτερα.
Η αίσθηση μου είναι ότι δεν θα βγάλουμε τις μάσκες πριν το 22».

Τα σενάρια για το Πάσχα

Πάσχα με μετακινήσεις από νομό σε νομό εξετάζει η κυβέρνηση , με «όπλο» τα self test, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.
Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της Real News το οποίο εκτιμά ότι αν και τα επόμενα 24ωρα οι ειδικοί περιμένουν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων και εισαγωγών στις ΜΕΘ, παράλληλα βλέπουν και αποκλιμάκωση της κατάστασης από τις 20 Απριλίου και μετά.
Εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με τα εξιτήρια που καταγράφονται από τα νοσοκομεία, τοτε μπορεί να ανοίξει ο δρόμος και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό με στόχο να υπάρξει μια βαλβίδα αποσυμπίεσης για τους πολίτες.
Άλλωστε και η κυβέρνηση, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών την εβδομάδα πριν από τη Μεγάλη βδομάδα, θα πάρει οριστικές αποφάσεις για το πώς θα κάνουμε φέτον Πάσχα.
Ο πρωθυπουργός ωστόσο ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι «δεν είναι σε θέση να απαντήσει.
Οι ειδικοί θα μας το πουν αυτό.
Έχουμε άλλες δύο βδομάδες μπροστά μας να δούμε την πορεία της πανδημίας».

Ωστόσο τα σενάρια που υπάρχουν αναφέρουν ότι:

Θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό και στα νησιά αλλά όχι στις κόκκινες περιοχές που είναι επιβαρυμένες επιδημιολογικά.
Στους προσβάσιμους νομούς και στα νησιά θα μπορούν να πάνε και όσοι δεν έχουν κατοικία αφού θα μπορούν να μείνουν σε ξενοδοχεία.

Στόχος είναι να κυλήσουν όλα ομαλά και να λειτουργούν τα ξενοδοχεία που θα μπορούν να προσφέρουν και υπηρεσίες εστίασης καθώς η εστίαση θα είναι κλειστή ως το Πάσχα.
Ωστόσο για να μετακινηθεί κανείς στις περιοχές που θα επιτρέπεται θα πρέπει να έχει μαζί του το πιστοποιητικό self Test.
Έτσι ο ταξιδιώτης είτε στα διόδια ή στο πλοίο θα πρέπει να επιδείξει το πιστοποιητικό ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί θα μετακινούνται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Γεωργιάδης: Ειδική ενίσχυση για γυμναστήρια - Θα πρέπει να ανοίξουμε τα κέντρα αισθητικής

Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης, επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος και σημείωσε ότι θα συζητηθεί στην επιτροπή την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, θα πρέπει το συντομότερο να ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής, ενώ θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια.
«Το θέμα του ανοίγματος των εμπορικών κέντρων θα τεθεί εκ νέου στην συνεδρίαση της επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα», είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, συμπληρώνοντας ότι, ακόμη και χθες ζήτησε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, όμως η Επιτροπή «δίστασε και είπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα».
Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος για το άνοιγμα της αγοράς σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα 12/4.
Για την Κοζάνη, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι προκαλεί ανησυχία σε κυβέρνηση και επιτροπή, καθώς είναι η μόνη περιοχή που αν και έχει το μακροβιότερο lockdown της Ευρώπης τα κρούσματα δεν υποχωρούν. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Κοζάνης να τηρούν τα μέτρα.
Για το άνοιγμα των εκκλησιών το Πάσχα ο υπουργός εκτίμησε πως επιτροπή και αρμόδιοι υπουργοί θα βρουν την χρυσή τομή, ώστε οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα να μην τιναχθούν στον αέρα.

Μετά το Πάσχα άνοιγμα της εστίασης

Η επαναλειτουργία της εστίασης, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, θα γίνει μετά το Πάσχα, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας ότι στις αρχές Μαΐου, το αργότερο μέχρι τις 10/5, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ώστε να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.

Κέντρα αισθητικής

Για τα κέντρα αισθητικής ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά, εξηγώντας πως όσο μένουν κλειστά τις υπηρεσίες που παρέχουν τις αντικαθιστούν άλλες επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια που είναι ανοιχτά, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι κομμωτήρια παρέχουν υπηρεσίες σολάριουμ.
«Εφόσον έχουμε ανοίξει κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να ανοίξουμε και κέντρα αισθητικής το συντομότερο δυνατόν», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδική στήριξη των γυμναστηρίων

Τελευταία θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, εξηγώντας πως όταν κάνεις γυμναστική δεν μπορείς να φοράς μάσκα, εισπνέεις και εκπνέεις με ταχύτητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μετάδοση του ιού.
Ανέφερε ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.
Τέλος, για τις σχολές οδηγών, αν και όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, γνωρίζει ότι έχουν πάρει σειρά για να ανοίξουν.

Πέτσας: Στις προθέσεις της κυβέρνησης η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων - Πριν το Πάσχα οι αποφάσεις

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, όμως οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν από το Πάσχα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Ο ίδιος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega ανέφερε ότι λίγο πριν από το Πάσχα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, σημειώνοντας πως «οι εβδομάδες κοντά στο Πάσχα είναι κρίσιμες για τη συσσώρευση στοιχείων και τότε είναι που θα είμαστε σε θέση να πάρουμε κάποιες αποφάσεις».
Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «είναι δεδομένο ότι στις 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες και περιμένουμε σταδιακά και πάντοτε με μέτρα προστασίας να αρχίσουμε να υποδεχόμαστε τους πρώτους επισκέπτες στη χώρα μας.
Επομένως, τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όσο και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα. Γιατί δεν μπορείς να πείσεις τον πολίτη σου να πράξει κάτι πολύ συγκεκριμένο, όταν από έναν πολίτη μίας άλλη χώρας ζητάς κάτι διαφορετικό».

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα η συζήτηση για άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης

Μετά το Πάσχα το υπουργείο Παιδείας θα συζητήσει με τους ειδικούς για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, το γυμνάσιο, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο ώστε να αποφασιστεί πότε και με ποιος όρους θα επαναλειτουργήσουν, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
«Προχωράμε με πολύ προσεκτικά βήματα και πάμε να υπηρετήσουμε δύο στόχους. Πρώτον την προστασία της υγείας και δεύτερον πώς θα συνεχιστεί η εκπαίδευση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο», ανέφερε κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για self tests

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι έχουν διατεθεί περίπου 300.000 self tests από τα φαρμακεία ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, σημειώνοντας ότι το μέτρο αυτό επεκτείνεται και στο βοηθητικό προσωπικό, στο προσωπικό καθαριότητας, αλλά και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων.
Όπως εξήγησε, «τα τεστ θα πρέπει να γίνονται πριν από τη Δευτέρα και την Πέμπτη κάθε εβδομάδα και οι δηλώσεις στην πλατφόρμα ξεκινούν από αύριο (11/4) και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο».

Για εξετάσεις ξένων γλωσσών

Αναφορικά με τις εξετάσεις των ξένων γλωσσών, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι το ζήτημα έχει τεθεί στην Επιτροπή, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την εισήγησή της.
«Θα περιμένουμε τις οδηγίες της Επιτροπής μετά το Πάσχα, ενδέχεται και νωρίτερα», πρόσθεσε.
Τέλος, σχετικά με τα voucher των 200 ευρώ, για τα οποία οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 5 Απριλίου, σημείωσε ότι ήδη έχουν εγκριθεί πάνω από 200.000 αιτήσεις νέων για να πάρουν τεχνολογικό εξοπλισμό.

Τζανάκης: Είμαστε λίγο πριν από το τέλος της πανδημίας – Εκτίναξη θανάτων στους 9.500 στο τέλος Απριλίου

«Είμαστε λίγο πριν από το τέλος της πανδημίας, στον τερματισμό», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος και εκτίμησε ότι ο αριθμός των θανάτων θα εκτιναχθεί στους 9.500 στο τέλος Απριλίου.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στην περίοδο αποκλιμάκωσης της πανδημίας, αν και θα χρειαστεί λίγες εβδομάδες ακόμα.
Αυτή την εβδομάδα έγιναν πάρα πολλά τεστ. Ενδεικτικά, χθες έγιναν 58.000 τεστ και είχαμε τον μικρότερο δείκτη θετικότητας για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό, ήταν γύρω στο 5% και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Υπενθυμίζω ότι το 4% είναι το όριο συναγερμού κατά το ECDC για να βάψει μια περιοχή κόκκινη».
Ο ίδιος σημείωσε πως «η θνησιμότητα είναι ο σκληρότερος δείκτης της πανδημίας, ο οποίος έχει προεξοφληθεί για το επόμενο διάστημα.
Θα ξεπεράσουμε τους 9.000 θανάτου
ς και θα πάμε γύρω στους 9.500 θανάτους στο τέλος Απριλίου».

Ανοίγει από 12/4 το λιανεμπόριο σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη - Σε λειτουργία και τα καταστήματα ΟΠΑΠ

Επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα 12/4 το λιανεμπόριο στην Αχαΐα (με click inside και click away), στη Θεσσαλονίκη μόνο με click away, ενώ κλειστά παραμένουν τα καταστήματα στην Κοζάνη.
Παράλληλα, από τη Δευτέρα 12/4 από το βαθύ κόκκινο στο κόκκινο πηγαίνουν η περιφερειακή κοινότητας Αιτωλοακαρνανίας, η περιφερειακή κοινότητα Αργολίδος, μέρος της περιφερειακής κοινότητας Φθιώτιδας, με εξαίρεση τον Δήμο Λαμιέων και του δήμου Λοκρών.
Επίσης κατεβαίνουν επίπεδο οι δήμοι Κατερίνης, Αστυπάλαιας και Σκιάθου.

Όσον αφορά στα μέτρα:

Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ
Το λιανικό εμπόριο εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά αίρεται ο μάξιμουμ αριθμός των 20 ατόμων, πάντα με ένα άτομα ανά 25 τμ..
Επιπλέον, η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα στην Αχαΐα, με click inshop και click away και η επαναλειτουργία στη Θεσσαλονίκη, με click away. Τα καταστήματα παραμένουν κλειστά στην Κοζάνη.

ΕΟΔΥ: 2.801 κρούσματα στις 10/4, 75 θάνατοι και 781 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.801, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού,, ανέρχεται πλέον σε 293.763 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 83 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.003 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
cov_1.JPG
Οι νέες απώλειες ασθενών είναι 75, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.833 θάνατοι.
Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 781 (63.4% άνδρες).
cov_2.JPG
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
To 82.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.853 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 504 (ημερήσια μεταβολή -9.84%).
cov3_1.JPG
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 530 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη).
cov_5.JPG
kabyles_5.JPG
diaspora_5.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης