Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο για κορωνοπάρτι στην... πρωθυπουργό της Νορβηγίας - Αστυνομία: όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο

Πρόστιμο για κορωνοπάρτι στην... πρωθυπουργό της Νορβηγίας - Αστυνομία: όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο
Το πρόστιμό που επιβλήθηκε στη Solberg ανέρχεται σε 20.000 κορόνες Νορβηγίας (περίπου 1.900 ευρώ)
Σχετικά Άρθρα

Η αστυνομία στη Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα 9/4 ότι επέβαλε πρόστιμο στην πρωθυπουργό της χώρας Erna Solberg επειδή παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, διοργανώνοντας μια οικογενειακή συγκέντρωση για τα γενέθλιά της.
Το πρόστιμό που επιβλήθηκε στη Solberg ανέρχεται σε 20.000 κορόνες Νορβηγίας (περίπου 1.900 ευρώ), δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη τον προηγούμενο μήνα επειδή τον Φεβρουάριο οργάνωσε σε χειμερινό θέρετρο συγκέντρωση για να γιορτάσει τα 60α της γενέθλια, με τη συμμετοχή 13 μελών της οικογένειάς της, παρά το γεγονός ότι στη Νορβηγία απαγορεύονται οι εκδηλώσεις με περισσότερα από 10 άτομα βάσει των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας covid-19.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι αρχές την κάλεσαν ακόμα και για... ανάκριση κατά τη διερεύνηση του θέματος.
Η αστυνομία εξήγησε ότι, αν και σε άλλα αντίστοιχα περιστατικά πιθανόν να μην επέβαλε πρόστιμο, στην περίπτωση της πρωθυπουργό αποφάσισε να το πράξει διότι είναι η πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνησή της αυτή που λαμβάνει τις αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης