Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Αναγκαία η δημιουργία μιας μεγάλης ισλαμικής τράπεζας

tags :
Erdogan: Αναγκαία η δημιουργία μιας μεγάλης ισλαμικής τράπεζας

Ο Recep Tayyip Erdogan επανέλαβε την θέση του για διευρυμένο διεθνές εμπόριο μέσω τοπικών νομισμάτων

Την ιδέα μιας μεγάλης ισλαμικής τράπεζας, που θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ρευστότητας των ισλαμικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων καθώς και τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, εξακολουθεί να προωθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan.

Απευθυνόμενος στη συνεδρίαση των αναπτυσσόμενων χωρών του D-8, ο Recep Tayyip Erdogan επανέλαβε επίσης την θέση του για διευρυμένο διεθνές εμπόριο μέσω τοπικών νομισμάτων.
Από τότε που ζήτησα το εμπόριο τοπικών νομισμάτων στη σύνοδο κορυφής της Κωνσταντινούπολης του D-8 του 2017, οι εξελίξεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια απέδειξαν ότι η ιδέα είναι αξιόπιστη και υγιής, τόνισε ο Erdogan.

Προστασία από τους κινδύνους συναλλάγματος

«Για να προστατεύσουμε τις χώρες μας από κινδύνους που βασίζονται σε ξένα νομίσματα, πρέπει να επικεντρωθούμε στις συναλλαγές σε τοπικά νομίσματα», πρόσθεσε.
Ο Erdogan χαρακτήρισε το δίκτυο D-8 εξαιρετικά σημαντικό, καθώς επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ πανεπιστημίων και άλλων ιδρυμάτων σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, το Διαδίκτυο, τα μεγάλα δεδομένα, το blockchain και τη νανοτεχνολογία.
Τόνισε ότι οι χώρες D-8 θα πρέπει να επικεντρωθούν στην παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας, με βάση την υψηλή τεχνολογία, για χάρη μιας ισχυρής, βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Τουρκία παραδίδει την προεδρία στο Μπαγκλαντές

Ο Erdogan τόνισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, τονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία βοήθησε 157 χώρες και 12 διεθνείς οργανισμούς κατά τη διάρκεια της επιδημίας.
«Έχουμε δηλώσει με σαφήνεια σε κάθε πλατφόρμα ότι το εμβόλιο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο όπλο μας κατά του ιού, δεν πρέπει να θυσιάζεται στα συμφέροντα ή στο κέρδος», δήλωσε ο Erdogan.
Πρόσθεσε ότι όταν το πρώτο εμβόλιο COVID-19 της Τουρκίας είναι έτοιμο, θα τεθεί στην υπηρεσία όλης της ανθρωπότητας.
Κατά τη διάσκεψη κορυφής, η Τουρκία παρέδωσε τη θητεία της προεδρίας D-8 που είχε από το 2017 στο Μπαγκλαντές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης