Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Στα 20.000 τα θετικά κρούσματα στην Ελλάδα – Να κάνουμε Πάσχα με self test

Τζανάκης: Στα 20.000 τα θετικά κρούσματα στην Ελλάδα – Να κάνουμε Πάσχα με self test
Στα 3.000 με 4.000 τα κρούσματα έως τις 20 Απριλίου υποστήριξε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Στα 18.000 με 20.000 υπολογίζονται τα θετικά κρούσματα στην Ελλάδα σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα υποστήριξε ο καθηγητής πνευμονολογίας του πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του να κάνουμε Πάσχα με self test.
«Αν κάναμε με ένα μαγικό τρόπο τεστ και στους 10 εκατομμύρια Έλληνες θα βρίσκαμε θετικούς 18.000 με 20.000» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία του ιού στην Ελλάδα, όπως η μεταδοτικότητα των μεταλλαγμένων στελεχών, οι συγκεντρώσεις και οι μαζώξεις σε εορτές τον Μάρτιο που τώρα φαίνονται τα αποτελέσματά τους αλλά και η ανισομετρία στην εξέλιξη της πανδημίας από περιοχή σε περιοχή.
Ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι έως τις 20 Απριλίου αναμένεται τα νέα κρούσματα να είναι περί τα 3.000 με 4.000 ενδεχομένως και παραπάνω λόγω των self test, αν και υποστήριξε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η δυναμική της επιδημίας στο ΕΣΥ.
«Οι δείκτες που θα «δείξουν» προς τα που πάει η πανδημία θα είναι πλέον το ισοζύγιο εισερχόμενων – εξερχόμενων στα νοσοκομεία.
Η μείωση των νοσηλευομένων με κορωνοϊό αναμένεται μετά τις 20 Απριλίου και λίγο αργότερα θα αρχίσει να είναι αρνητικό το ισοζύγιο των εισαγωγών εξαγωγών στις ΜΕΘ και η μείωση των θανάτων» ανέφερε ο κ.Τζανάκης.
Ερωτηθείς για το εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα, ο κ.Τζανάκης υποστήριξε ότι με την έλευση των self test θα πρέπει να αλλάξει η λογική διαχείρισης και να απενοχοποιηθεί η ανθρώπινη δραστηριότητα σε συνδυασμό με την αύξηση της ατομικής ευθύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης