Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Reggeborgh είναι εκτεθειμένη στην Ελλάδα, ενεργοποίησε τρεις Επιτροπές Ανταγωνισμού… το χάος έρχεται στον Ελλάκτωρ

Η Reggeborgh είναι εκτεθειμένη στην Ελλάδα, ενεργοποίησε τρεις Επιτροπές Ανταγωνισμού… το χάος έρχεται στον Ελλάκτωρ
Εάν η Reggeborgh θέλει το καλό του Ελλάκτωρ θα έρθει σε συμφωνία μετόχων… εάν αυτό δεν συμβεί… το χάος που έρχεται θα είναι καταστροφικό.
Σχετικά Άρθρα

Είναι αμήχανη η θέση των επικοινωνιολόγων – ικανών κατά τα άλλα – της Reggeborgh στην Ελλάδα να προσπαθήσουν να αιτιολογήσουν την έκθεση 100 σελίδων κόλαφο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά της ολλανδικής εταιρίας.
Είναι αμήχανη επίσης η θέση των διορισμένων μελών της διοίκησης Ελλάκτωρ να αιτιολογήσουν το χάος που επικρατεί λόγω της σύγκρουσης μετόχων.
Είναι... περίεργη η θέση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία βλέπει την Reggeborgh να αποεπενδύει εκβιάζοντας – παραμένει με ποσοστό 8% έως ότου το ρευστοποιήσει –
Πληροφορούμαστε ότι στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ… επικρατεί σχεδόν οργή – που ωστόσο δεν βγαίνει προς τα έξω λόγω της άριστης επικοινωνιακής διαχείρισης που κάνει – κατά της Reggeborgh.

Τι έχει προσφέρει στην Ελλάδα η Reggeborgh;

Λυπούμαστε που θέτουμε τέτοιο ερώτημα, αλλά η ωμή πραγματικότητα είναι ότι η Reggeborgh στην Ελλάδα έφερε τριβές, εντάσεις, προκάλεσε χάος και όπως αποδεικνύεται από την έκθεση – κόλαφο της Επιτροπής Ανταγωνισμού… εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα.
Οι ολλανδοί της Reggeborgh βρήκαν τα κενά του νόμου, προσποιήθηκαν ότι είναι παθητικοί μέτοχοι και επεχείρησαν να κάνουν παιχνίδι, αδιαφορώντας για τα ελληνικά συμφέροντα.
Δεν είναι στάση σοβαρού επενδυτή αυτή, αλλά αρπακτικού που αναζητάει ευκαιρία να κερδίσει με τρόπους αθέμιτους όπως αποκάλυψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Δεν είναι τυχαίο ότι πίσω από το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενεργοποιήθηκε και η DGComp η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και βεβαίως η Ολλανδική Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Τρεις επιτροπές ανταγωνισμού και ειδικά στην Ελλάδα 100 σελίδες και μόνο ένα όνομα αναφέρεται… αυτό της Reggeborgh.
Είναι αυτό ορθή πολιτική, σεβασμός των κανόνων και των πρακτικών που πρέπει να ακολουθεί μια εταιρία στο πλαίσιο του ανταγωνισμού;
Τι έχει προσφέρει στην Ελλάδα η Reggeborgh;
Μόνο κόλπα στο πως θα ξεγελάσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα κάνει αρπαχτή, θα εκβιάσει την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τώρα πως θα υφαρπάξει τσάμπα τον Ελλάκτωρ.
Λυπούμαστε αλλά η στάση της Reggeborgh δεν μπορεί να τύχει καμίας υποστήριξης.
Το bankingnews ήταν – δυστυχώς – από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα που από την πρώτη στιγμή των εξελίξεων στον Ελλάκτωρ τάχθηκε κατά των πρακτικών της Reggeborgh.
Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα παγιδεύτηκαν και τώρα έχουν αντιληφθεί τι έχει συμβεί.
Το γνωρίζει και η επικοινωνιακή ομάδα της Reggeborgh στην Ελλάδα, που κάνει τα αδύνατα – δυνατά να ωραιοποιήσει τα λάθη των ολλανδών.

Τι δεν πρέπει να κάνουν οι εφοπλιστές της Greenhill

Η άποψη μας είναι ότι οι εφοπλιστές της Greenhill εάν δεν υπάρξει συμφωνία μετόχων δεν θα πρέπει να συναινέσουν στο οτιδήποτε.
Εάν η αύξηση κεφαλαίου δεν περάσει, ευθύνη θα έχει η Reggeborgh που διοικεί τον Ελλάκτωρ.
Εάν ο Άκτωρ επιδεινωθεί ευθύνη θα έχει η Reggeborgh που διοικεί τον Άκτωρ.

Η κομουνιστική θεωρία, δεν ευθύνονται οι ιδέες αλλά ο λαός – βλέπε μέτοχοι – που δεν πειθαρχούν άρα πρέπει να αλλάξουμε τον λαό… δεν περνάνε στην Ελλάδα.
Η Reggeborgh εάν συνεχίσει τις μαξιμαλιστικές πρακτικές της, απαξιώνει την Greenhill – τους αποκαλούν Μπακοκαυμένακιδες – απλά θα βρεθεί σε αδιέξοδο στις 22 Απριλίου.

Εάν η Reggeborgh πιστεύει στον Ελλάκτωρ να βάλει τώρα τα 50 εκατ χωρίς εγγύηση αύξησης κεφαλαίου

Εάν η Reggeborgh πιστεύει στον Ελλάκτωρ να βάλει τώρα τα 50 εκατ χωρίς εγγύηση αύξησης κεφαλαίου.
Αποτελεί πρωτοφανή εξέλιξη να λέει ένας βασικός μέτοχος που ελέγχει την διοίκηση θα επενδύσω 50 εκατ μόνο εάν ξέρω ότι θα τα πάρω πίσω από την αύξηση.
Αυτό δεν ονομάζεται επένδυση αλλά κινήσεις μηδενικού ρίσκου.
Η αύξηση κεφαλαίου δεν θα περάσει χωρίς συμφωνία μετόχων και η Reggeborgh μετά την Γενική Συνέλευση στις 22 Απριλίου θα πρέπει να πάρει σοβαρές αποφάσεις.

Το χάος έρχεται στον Ελλάκτωρ

Το χάος έρχεται στον Ελλάκτωρ, εάν πρωτίστως η Reggeborgh, η διοίκηση δεν αντιληφθούν ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία μετόχων θα τιναχθεί στον αέρα το σύστημα.
Η Greenhill είναι έτοιμη να πάρει το ρίσκο, να δούμε πόσο έτοιμη είναι η Reggeborgh να πάρει το ρίσκο.
Aλλά να θυμόμαστε τις αποφάσεις για το μέλλον του Ελλάκτωρ και ότι συμβεί στον Ελλάκτωρ βαρύνουν αποκλειστικά τον μέτοχο και την διορισμένη διοίκηση… όχι τους άλλους μετόχους.
Η διοίκηση διοικεί εξ ονόματος ενός μετόχου, όχι των μετόχων αυτό συμβαίνει σήμερα στον Ελλάκτωρ.
Εάν η Reggeborgh θέλει το καλό του Ελλάκτωρ θα έρθει σε συμφωνία μετόχων… εάν αυτό δεν συμβεί… το χάος που έρχεται θα είναι καταστροφικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης