Τελευταία Νέα
Speculator

Οι νέες κινητοποιήσεις στον ΙΦΕΤ και η παραβίαση του νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση

Οι νέες κινητοποιήσεις στον ΙΦΕΤ και η παραβίαση του νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση
Συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι
Σχετικά Άρθρα

Οι εργαζόμενοι του ΙΦΕΤ συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις όπως αποφάσιζαν χθες στη Γενική τους Συνέλευση αλλά με αιτήματα που έχουν να κάνουν με ζητήματα διαφάνειας.
Ζητήματα που έφερε στη δημοσιότητα το bankingnews και αφορούν στη δράση ενοικιαζόμενου από την ICAP υπαλλήλου εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενου, ο οποίος έχει παρακάμψει ολόκληρη της διοικητική ιεραρχία με την άδεια του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ιωάννη Σωτηρίου.
Οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη και προχωρούν σε συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να τους ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στον ΙΦΕΤ.

Παραβίαση νομοθεσίας

Ο ΙΦΕΤ βέβαια έχει και άλλα ζητήματα όπως το γεγονός ότι παραβιάζει τη νομοθεσία περί εταιρικής διακυβέρνησης που διέπει τις εταιρίες που ελέγχονται από το δημόσιο δεδομένου ότι μέλος του ΔΣ είναι ο ΓΓ του ΔΣ ομίλου ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Νικολαΐδης.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΣΥΦΑ στόχος του ομίλου είναι η «προαγωγή με κοινή δραστηριότητα των Μετόχων του, των οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων τους.Ιδιαίτερα επιδιώκεται με την συνεργασία τους, ο ομαλός και τακτικός εφοδιασμός τους με κάθε είδους φαρμακευτικά, παραφαρμακευτικά ή συναφή προϊόντα, ιδιοσκευάσματα, μηχανήματα, εργαλεία και λοιπά προϊόντα γενικά που η διάθεση τους επιτρέπεται από τα Φαρμακεία νόμιμα και με όρους ευνοϊκότερους από εκείνους που επικρατούν στο ελεύθερο εμπόριο και κατά τρόπο που να εξασφαλίζεται η πλήρης επάρκεια στα παραπάνω προϊόντα, ώστε και σε περιόδους δημιουργίας τεχνικής ελλείψεως, να έχουν ωφέλεια οι Μέτοχοι του Συνεταιρισμού».
Άραγε τα συμφέροντα των μετόχων του ΣΥΦΑ ταυτίζονται με τα συμφέροντα του ΙΦΕΤ;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης