Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αστυνομία Πανεπιστήμιων: Αυτές είναι οι στολές - Πότε ξεκινούν οι πρώτες περιπολίες

Αστυνομία Πανεπιστήμιων: Αυτές είναι οι στολές - Πότε ξεκινούν οι πρώτες περιπολίες
Στον εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται χειροπέδες, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το εάν οι αστυνομικοί αυτοί που θα κινούνται μέσα στα ΑΕΙ, θα έχουν γκλοπ
Σχετικά Άρθρα

Από το τέλος του Απριλίου θα ξεκινήσουν πιλοτικά οι περιπολίες αστυνομικών στα Πανεπιστήμια.
Με νέα πράσινη στολή, αλλά με παλιό προσωπικό από την Αστυνομία, αναμένεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), από το τέλος του μήνα.
Και αυτό γιατί ο σχετικός διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.030 Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν τη λεγόμενη “Πανεπιστημιακή Αστυνομία” δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη, ενώ υπάρχουν και διοικητικά προβλήματα για τις νέες αυτές υπηρεσίες τα οποία δεν έχουν λυθεί.
Έτσι, και προκειμένου να ξεκινήσει πιλοτικά το σχέδιο ασφάλειας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να επιστρατεύσει 200 αστυνομικούς από υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι οποίοι θα αποσπαστούν στις Ο.Π.Π.Ι. του Πολυτεχνείου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου και της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Στον εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται χειροπέδες, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το εάν οι αστυνομικοί αυτοί που θα κινούνται μέσα στα ΑΕΙ, θα έχουν γκλοπ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης