Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Πλησιάζουν σε πόλεμο Ουκρανία και Ρωσία, αλλά οι αγορές εστιάζουν στο πακέτο Biden…

Rabobank: Πλησιάζουν σε πόλεμο Ουκρανία και Ρωσία, αλλά οι αγορές εστιάζουν στο πακέτο Biden…
Eλάχιστη σημασία δίνουν τα mainstream οικονομικά media στη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως αναφέρει η Rabobank
Σχετικά Άρθρα

Ολοένα και πιο κοντά σε μια ένοπλη σύρραξη πλησιάζουν Ουκρανία και Ρωσία, ωστόσο οι αγορές δεν φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη σημασία, εστιάζοντας στο πακέτο Biden, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ολλανδική τράπεζα Rabobank.
Ειδικότερα, ελάχιστη σημασία δίνουν τα mainstream οικονομικά media στη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, δεδομένου ότι μέχρι πρόσφατα εγκαλούσαν το ρωσικό κράτος για έλλειψη δημοκρατίας, αλλά και για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Περίπου 20.000 Ρώσοι και τανκς έχουν συγκεντρωθεί στη ρωσοουκρανική μεθόριο, με τις πολεμικές προετοιμασίες να είναι πυρετώδεις.
Πανικόβλητος, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelenskiy ζήτησε εκτάκτως τη συνδρομή του ΝΑΤΟ, υποβάλλοντας ταυτόχρονα υποψηφιότητα ένταξης.
Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί πως η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί για τη Ρωσία Casus Belli, με τα ρωσικά media να μιλούν πλέον ανοιχτά για πόλεμο μεταξύ αδελφών…
Στην αντίπερα όχθη, μπορεί οι Ουκρανοί να ζητούν τη συνδρομή της Δύσης, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να περάσουν τις μεταρρυθμίσεις που είχαν ζητηθεί από την ΕΕ αλλά και από το κράτος των ΗΠΑ.

Αγορές

Σε κάθε περίπτωση, η Wall Street δεν φαίνεται να ανησυχεί, αφού έχει το βλέμμα της στο πακέτο Biden για τις υποδομές, ύψους 2,2 τρισεκ. δολ.
Θα μπορούσε κάποιος να επισημάνει πως δεν έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί, επισημαίνει η Rabobank.
Ωστόσο, οι πόλεμοι συμβαίνουν, με τα logistics να προηγούνται, όπως γίνεται τώρα.
Ερώτημα παραμένει αν η Δύση πρόκειται να υπερασπιστεί την Ουκρανία.
Η γεωπολιτική είναι περίπλοκή…
Η εσκεμμένη αβεβαιότητα και το περιθώριο επικίνδυνων παρερμηνειών και από τις δύο πλευρές εγκυμονούν κινδύνους.
Όσοι τους απορρίπτουν μπορεί να μην… ευτυχήσουν.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η Κίνα ετοιμάζει το ψηφιακό γιουάν, που προώρισται να αποτελέσει το αντίβαρο του bitcoin.

Σινοαμερικανικές σχέσεις

Εν τω μεταξύ, η ένταση ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ κλιμακώνεται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, με τη χώρα του Δράκου να συντονίζεται απευθείας με το Κρεμλίνο.
Οι δε ΗΠΑ πλησιάζουν ολοένα και πιο κοντά σε μια ανανέωση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, παρά το γεγονός ότι η Τεχεράνη παίζει σκληρή «μπάλα».
Σε αυτό το πλαίσιο, το Πεντάγωνο αποσύρει στρατεύματα και εξοπλισμό από τη Σαουδική Αραβία, ενώ ταυτόχρονα ελπίζουν να μποϊκοτάρουν τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης