Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Goldman Sachs: Προσεχώς σημαντικές εξελίξεις για τα κρυπτονομίσματα

Goldman Sachs: Προσεχώς σημαντικές εξελίξεις για τα κρυπτονομίσματα
Η Goldman Sachs εξετάζει να προσφέρει ένα «πλήρες φάσμα» επενδύσεων σε bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία
Σχετικά Άρθρα

Ιδιαίτερα σημαντικές και ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων προανήγγειλε με συνέντευξή του στο Squawk Box του CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, David Solomon.
«Θα σημειωθούν μεγάλες αλλαγές και θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων τα επόμενα χρόνια» απάντησε στην ερώτηση για το εάν θα ασχοληθεί -για την ακρίβεια, εάν θα κάνει lobbying- με τις κανονιστικές ρυθμίσεις που συζητούνται στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, προσθέτοντας:
«Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για έναν εξελισσόμενο χώρο… Νομίζω ότι θα υπάρξει μεγάλη πρόοδος».
Παρά τα εμπόδια που θέτουν οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, η Goldman Sachs ερευνά τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να υποστηρίξει κρυπτονομίσματα για τους πελάτες της. «Σκεφτόμαστε για τα ψηφιακά νομίσματα δίνοντας μεγάλη προσοχή» είπε ο David Solomon.

 

Έκθεση σε εύπορους πελάτες

Η Goldman Sachs βρίσκεται πολύ κοντά στο να προσφέρει επενδυτικές επιλογές σε κρυπτονομίσματα, σε μια προσπάθεια να ακολουθήσει την παγκόσμια τάση.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η επενδυτική τράπεζα, εξετάζει να προσφέρει ένα «πλήρες φάσμα» επενδύσεων σε bitcoin και άλλά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, «είτε μέσω του φυσικού bitcoin και των παραγώγων είτε μέσω των παραδοσιακών επενδυτικών οχημάτων».
Η τράπεζα στοχεύει να ξεκινήσει να προσφέρει επενδύσεις στην αναδυόμενη κατηγορία αυτών των περιουσιακών στοιχείων το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Mary Rich, η οποία πρόσφατα ανέλαβε επικεφαλής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για το τμήμα διαχείρισης πλούτου της Goldman Sachs.
«Συνεργαζόμαστε στενά με ομάδες σε ολόκληρη την εταιρεία για να διερευνήσουμε τρόπους για να προσφέρουμε προσεκτική και κατάλληλη πρόσβαση στο οικοσύστημα για ιδιώτες πελάτες.
Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να προσφέρουμε στο εγγύς μέλλον», δήλωσε η Rich.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης