Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Βορειοκορεάτες χάκερς εκβιάζουν την Bithumb - Απειλούν να «εξαφανίσουν» τα κρυπτονομίσματα των πελατών της

Βορειοκορεάτες χάκερς εκβιάζουν την Bithumb - Απειλούν να «εξαφανίσουν» τα κρυπτονομίσματα των πελατών της
Η υπόθεση αφορά παραβίαση στις 29 Ιουνίου 2017, η οποία αποκάλυψε δεδομένα που συνδέονται με περισσότερους από 30.000 πελάτες της Bithumb
Σε εκβιασμό της Bithumb, μιας πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων, έχουν προχωρήσει βορειοκορεάτες χάκερς, οι οποίοι υπέκλεψαν στοιχεία των πελατών της στις 29 Ιουνίου 2017.
Οι χάκερς εκβιάζουν ότι εάν δεν τους δοθούν λύτρα 16 εκατ. δολαρίων (20 δισ. γουόν) θα καταστρέψουν τα δεδομένων των κατόχων κρυπτονομισμάτων που υπέκλεψαν από την πλατφόρμα.

Απειλούν για «καταστροφή» δεδομένων και κρυμμένων Cryptos

Σύμφωνα με νέα έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αποκαλύφθηκε τι συνέβη από την επίθεση που ξεκίνησαν οι χάκερ της Βόρειας Κορέας εναντίον της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων της Νότιας Κορέας.
Η υπόθεση αφορά παραβίαση στις 29 Ιουνίου 2017, η οποία αποκάλυψε δεδομένα που συνδέονται με περισσότερους από 30.000 πελάτες της Bithumb.
Οι αρχές των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι οι χάκερ της Βόρειας Κορέας είχαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και χρήματα των πελατών, ζητώντας στη συνέχεια την πληρωμή λύτρων.
Οι ίδιοι στοχεύουν την ανταλλαγή δεδομένων κρυπτογράφησης της Bithumb ζητώντας τους 20 δισ. γουόν (16 εκατ. δολάρια).

Και παρενοχλήσεις από τους χάκερς

Επιπλέον, οι χάκερς κατηγορούνται ότι στέλνουν κακόβουλο κώδικα μέσω ψεύτικων αιτήσεων εργασίας σε υπαλλήλους της Bithumb.
Αυτό έγινε σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου προσλήψεων που είχε η εταιρεία κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ συνεργάστηκε με τις αρχές της Νότιας Κορέας για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Αν και το όνομα των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο δεν προσδιορίστηκε στην έκθεση ασφαλείας των ΗΠΑ, η ομάδα Lazarus θα μπορούσε πιθανώς να είναι πίσω από τον εκβιασμό.
Στην πραγματικότητα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα συσχετίζουν με σημαντικές επιθέσεις στο παρελθόν στον κυβερνοχώρο, των οποίων οι αρμοδιότητες αποδίδονται στις κατηγορίες που υπέβαλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) σε χάκερς «που ανήκουν στο Γραφείο Αναγνώρισης της Βόρειας Κορέας», που είναι πιο συγκεκριμένα ο Όμιλος Lazarus.
Ο Όμιλος Lazarus είναι υπεύθυνος για σημαντικές κυβερνοεπιθέσεις κατά των πλατφορμών κρυπτογράφησης παγκοσμίως.
Μάλιστα, φέρεται να είναι υπεύθυνοι για την κλοπή περισσότερων από 1,3 δισ. δολαρίων κρυπτονομισμάτων και fiat νομισμάτων κατά τη διάρκεια συντονισμένων κυβερνο-ληστειών τα τελευταία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης