Πολιτική

Πελώνη: Έτοιμη η Λιβύη για τεχνικές συζητήσεις με την Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες

Πελώνη: Έτοιμη η Λιβύη για τεχνικές συζητήσεις με την Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες
Η ΕΕ έχει θετική ατζέντα με την Τουρκία υπό όρους και προϋποθέσεις είπε η κα.Πελώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Λιβύη είναι έτοιμη για τεχνικές συζητήσεις με την Ελλάδα για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στην χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη Λιβύη.
«Η λιβυκή πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει για τη σύσταση τεχνικών επιτροπών με την Ελλάδα για να συζητηθεί η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Πελώνη, η οποία αναφερόμενη στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, τόνισε ότι «η νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών - που συμβολίζει και η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη - δεν μπορεί να γραφτεί πάνω σε παλιές σελίδες που είναι σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας, είναι ανυπόστατες και δεν είναι νόμιμες».
«Αφετηρία λοιπόν (της νέας σελίδας στις σχέσεις με τη Λιβύη) πρέπει να είναι η ειλικρίνεια, η διάθεση διαλόγου και ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας.
Και ήταν σαφής ως προς αυτό ο πρωθυπουργός, όπως ήταν σαφής και η άλλη πλευρά ότι είναι έτοιμη να συζητήσει να συστηθούν τεχνικές επιτροπές με την Ελλάδα, για τη συζήτηση αυτή, για τη συζήτηση για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών οι οποίες σας θυμίζω ότι διεκόπη το 2010» υποστήριξε η κα.Πελώνη, τονίζοντας πως η πορεία της Λιβύης προς την ομαλοποίηση περνά και μέσα από την ΕΕ και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στη χώρα και ως ηγέτης κράτους μέλους της ΕΕ και θύμισε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Ερωτηθείσα για την επίσκεψη των Ursula von der Leyen και Charles Michel στην Τουρκία και στα μηνύματα τους προς τον πρόεδρο Erdogan, η κα.Πελώνη είπε πως η ΕΕ έχει θετική ατζέντα με την Τουρκία αλλά με πολλούς όρους και προϋποθέσεις και ότι θα την αξιολογεί έως τον Ιούνιο.
Η Τουρκία θα πρέπει να επιδείξει συνέπεια και αποκλιμάκωση σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ εάν επιδείξει παραβατικές συμπεριφορές υπάρχει και αναστρεψιμότητα στη θετική ατζέντα» επεσήμανε η κα.Πελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης