Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έκκληση από την αυτοκινητοβιομηχανία για επενδύσεις στην παραγωγή ημιαγωγών

ΗΠΑ: Έκκληση από την αυτοκινητοβιομηχανία για επενδύσεις στην παραγωγή ημιαγωγών

Ομάδα αυτοκινητοβιομηχανιών προειδοποιεί ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών θα μπορούσε να οδηγήσει σε περικοπή της παραγωγής κατά 1,8 εκατομμύρια οχήματα για το 2021 και σε παράταση των προβλημάτων για ακόμη έξι μήνες

Σχετικά Άρθρα

Ενισχύσεις για την εγχώρια παραγωγή ημιαγωγών ζήτησε από την κυβέρνηση ομάδα αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ και προειδοποίησε ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών θα μπορούσε να οδηγήσει στο να παραχθούν 1,28 εκατομμύρια λιγότερα οχήματα φέτος και να παραταθούν οι αναταράξεις στην παραγωγή για ακόμη έξι μήνες, συμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 6 Απριλίου 2021.
Με βάση ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα πρέπει να αφιερώσει μέρος της χρηματοδότησης για την προσαρμογή της παραγωγής ημιαγωγών των ΗΠΑ στις ανάγκες του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, επισήμανε η Alliance for Auto Innovation στις προτάσεις της προς την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden τον Φεβρουάριο προώθησε αρκετές νομοθετικές πράξεις για την αυξηση της εγχώριας παραγωγής ημιαγωγών θα ζητήσει επίσης την έγκριση χρηματοδότησης 37 δισ. δολαρίων για ένα σχέδιο αύξησης τη παραγωγικής ικανότητας της χώρας για την παραγωγή ημιαγωγών.

Χρηματοδότηση

Κάποια χρηματοδότηση θα πρέπει να «κατευθυνθεί στην παραγωγή ημιαγωγών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τις αυτοκινητοβιομηχανίας και έτσι θα μετριαστούν οι κίνδυνοι που αφορούν την αλυσίδα ανεφοδιασμού του κλάδου, σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του της Συμμαχίας John Bozzella.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσε να καθορίσει «ένα συγκεκριμένο ποσοστό - το οποίο βασίζεται στη εύλογη πρόβλεψη των αναγκών της αυτοκινητοβιομηχανίας - να διατεθεί σε εργοστάσια που θα υποστηρίξουν την παραγωγή των συγκεκριμέτων ημιαγωγών».

Παραγγελίες

Η ομάδα εκπροσωπεί σχεδόν όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες με εργοστάσια στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των General Motors, Ford Motor, Volkswagen Toyota Motor και Hyundai Motor
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την παγκόσμια έλλειψη ημοαγωγών εξαιτίας των ακυρώσεων παραγγελιών, όταν τα εργοστάσια αυτοκινήτων τεθηκαν σε αδράνεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης