Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Η πρώτη στο τελευταίο εξάμηνο μείωση των ανέργων το Μάρτιο

Ισπανία: Η πρώτη στο τελευταίο εξάμηνο μείωση των ανέργων το Μάρτιο

Πτώση για πρώτη φορά εδώ και έξι μήνες κατέγραψε ο αριθμός καταγεγραμμένων ως ανέργων στην Ισπανία τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία, συνέβαλε στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 6 Απριλίου 2021
Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 1,48% τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ή κατά 59.149 άτομα, αφήνοντας 3,95 εκατ. σνθρώπους εκτός εργασίας
«Η χώρα περνάει ακόμη μια πολύ δύσκολη φάση, αλλά αυτή η μείωση της ανεργίας είναι μια θετική ένδειξη», τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Τα μέτρα

Η ανεργία αυξάνεται σταθερά από τον Σεπτέμβριο και αυξήθηκε πάνω από τα 4 εκατ. άτομα για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια τον Φεβρουάριο, καθώς οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και στις ώρες λειτουργίας των επιχειρήσεων, έπληξαν την αγορά εργασίας.
Σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, περίπου 45.438 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Μάρτιο -οι μισές περίπου στον αγροτικό τομέα-  σηματοδοτώντας το δεύτερο συνεχόμενο μήνα απώλειας θέσεων εργασίας.
Σχεδόν 750.000 άνθρωποι υποστηρίζονται από τα κυβερνητικά προγράμματα στήριξης της εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης