Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του ΞΕΕ: Μόλις πετάξουν τα αεροπλάνα, θα αρχίσουν οι ενέσεις ρευστότητας στην ελληνική οικονομία

tags :
Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του ΞΕΕ: Μόλις πετάξουν τα αεροπλάνα, θα αρχίσουν οι ενέσεις ρευστότητας στην ελληνική οικονομία
Η περιφερειακή ανάπτυξη χωρίς τον κλάδο της φιλοξενίας είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιτευχθεί
Για τη στρατηγικής σημασίας συμβολή του τομέα της φιλοξενίας στην ελληνική οικονομία, καθώς και για την ανθεκτικότητα του τουρισμού, όπως αποτυπώθηκαν στη μελέτη της Grant Thornton με τίτλο «Η στρατηγική σημασία της φιλοξενίας για την Ελλάδα» που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ), μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός.
«Αυτό το πολύ σημαντικό το οποίο προσπαθήσαμε κι εμείς μέσα από αυτή τη μελέτη να αναδείξουμε αφενός μεν είναι η συμβολή της δραστηριότητας του κλάδου της φιλοξενίας σε άλλους κλάδους, πράγμα το οποίο γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι νέο ότι ο ψυκτικός στη Ρόδο ή ο αγρότης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Όμως πια αυτό το αποτυπώνουμε, αυτό είναι το σημαντικό. Και το δεύτερο πολύ σημαντικό επίσης είναι αυτό που αναφέρεται μέσα από τη μελέτη σε ό,τι έχει να κάνει με τη δυνατότητα που έχει δείξει ιστορικά ο κλάδος μας, μέσα από πολλές κρίσεις που έχουμε περάσει -βέβαια, καμία δεν ήταν όπως η σημερινή- η δυνατότητα να επανέρχεται πολύ γρήγορα ο κλάδος και αυτό αν θέλετε πάλι είναι κάτι το οποίο σαν αίσθηση το κατανοούμε όλοι. Μόλις πετάξουν τα αεροπλάνα, αμέσως θα αρχίσουν οι ενέσεις ρευστότητας στην ελληνική οικονομία μέσα από τον τουρισμό, πάλι με τη διάχυση σε όλους τους κλάδους», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Βασιλικός.
«Στήνεται μία οικονομία γύρω από κάποιες δραστηριότητες. Βλέπουμε και τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν σε πολλές περιοχές, δηλαδή η περιφερειακή ανάπτυξη χωρίς τον κλάδο της φιλοξενίας είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και οπωσδήποτε η εξάρτηση είναι πολύ μεγαλύτερη στην περιφέρεια απ’ ό,τι είναι στα αστικά κέντρα», τονίζει ο πρόεδρος του ΞΕΕ.
«Και τώρα βλέπουμε ότι υπάρχει μία δυναμική, βλέπουμε ότι ο κόσμος αναμένει και περιμένει και θέλει να ταξιδέψει. Το ταξίδι είναι μαζί με την έξοδο, το ποτό και το φαγητό αυτά που “κόπηκαν” πρώτα κι αυτά που θα ανοίξουν τελευταία. Άρα είναι και λογικό ότι αυτά θα έχουν τη μορφή πανηγυρισμού, τη μορφή απάντησης όταν απελευθερωθούν τα πράγματα, όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια για την ανθρωπότητα. Εγώ προσωπικά το πιστεύω ότι το ταξίδι θα σηματοδοτεί τη νίκη της ανθρωπότητας απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού», καταλήγει ο Αλέξανδρος Βασιλικός.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=90772

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης