Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Πλήγμα 4,7 δισ. δολ. από την κατάρρευση του Archegos

Credit Suisse: Πλήγμα 4,7 δισ. δολ. από την κατάρρευση του Archegos
Ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Gottstein θα παραμείνει στη θέση του - Αποχωρούν οι επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης ρίσκου
Σχετικά Άρθρα
Πλήγμα 4,7 δισ. δολ. από την κατάρρευση της Archegos Capital Management ανακοίνωσε η Credit Suisse Group, με την ελβετική τράπεζα να προχωρά σε μείωση του μερίσματος και τους επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής και ρίσκου να αποχωρούν από το δυναμικό της.
Η τράπεζα θα αναστείλει επίσης το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών μετά από την ολοκλήρωση των αγορών του α΄ τριμήνου και δεν θα ξεκινήσει έως ότου η τράπεζα να ανακτήσει τους στόχους για το κεφάλαιο και να επαναφέρει το μέρισμα.
H ελβετική τράπεζα αναμένει προ φόρων ζημιές ύψους 900 εκατ. ελβετικών φράγκων (961,1 εκατ. δολ) για το α΄τρίμηνο του 2021, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 12%.
Οι κινήσεις ακολουθούν δύο ταυτόχρονες κρίσεις που έπληξαν την τράπεζα. Η κατάρρευση του Archegos προκάλεσε μια σημαντική απώλεια στη μονάδα της τράπεζας που εξυπηρετεί τα hedge funds, ενώ είχε προηγηθεί τον Μάρτιο, το «πάγωμα»  10 δισ. δολ. σε επενδυτικά κεφάλαια που συνδέονται με την πλέον αφερέγγυα εταιρεία χρηματοδότησης Greensill Capital.

Αποχώρηση στελεχών

Ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Gottstein θα παραμείνει στη θέση του, αλλά η επικεφαλής διαχείρισης ρίσκου, Lara Warner, αποχωρεί από την τράπεζα την Τρίτη, ενώ ο επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής Brian Chin θα αποχωρήσει στα τέλη Απριλίου.
Ο Christian Meissner, προερχόμενος από τις Bank of America και Goldman Sachs, θα αναλάβει επικεφαλής της επενδυτικής μονάδας, όπως ανακοίνωσε η Credit Suisse.
Η Credit Suisse είναι μία από τις τράπεζες με τη μεγαλύτερη έκθεση σε ζημιές από την κρίση της Archegos Capital Management, το οικογενειακό γραφείου του πρώην διαχειριστή hedge fund, Bill .Υπενθυμίζεται ότι η S&P Global Ratings υποβάθμισε σε αρνητικό από σταθερό το outlook σε όλες τις οντότητες του ομίλου της Credit Suisse Group επικαλούμενη την έκθεση της τράπεζας στην κρίση της Archegos Capital Management.

Το περιστατικό θέτει ερωτήματα για την ποιότητα της διαχείρισης κινδύνου, τη διάθεση ανάληψης κινδύνου του ομίλου και την επάρκεια του προφίλ κινδύνου/απόδοσης, αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης