Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κυρώσεις State Department κατά Τουρκίας - Στο στόχαστρο η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία

Κυρώσεις State Department κατά Τουρκίας - Στο στόχαστρο η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία
Κυρώσεις και σε βάρος τεσσάρων φυσικών προσώπων
Σχετικά Άρθρα

Στην εξειδίκευση των κυρώσεων CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 προχώρησε το State Department.
Οι κυρώσεις βάζουν στο στόχαστρο την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία (SSB) αλλά και τέσσερα ανώτερα στελέχη, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο πρόεδρος της SSB Ismail Demir.
Η απόφαση του State Department για την περαιτέρω εξειδίκευση των κυρώσεων είναι προγραμματισμένη να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (Federal Register) την Τετάρτη 7 Απριλίου.

Κυρώσεις Εναντίον της SSB

Οι κυρώσεις προβλέπουν ότι:
• Οποιαδήποτε υπηρεσία της αμερικανικής κυβέρνησης δεν θα εκδώσει ή χορηγήσει οποιαδήποτε ειδική άδεια ή εξουσιοδότηση σε κάθε περίπτωση που η σχετική νομοθεσία απαιτεί εξέταση ή έγκριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την εξαγωγή ή την επανεξαγωγή αγαθών ή τεχνολογίας στην SSB.
• Απαγορεύεται στα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να χορηγούν δάνεια ή να παρέχουν πιστώσεις στην SSB που θα υπερβαίνουν το ποσό των 10.000.000 δολαρίων. Η συγκεκριμένη απαγόρευση θα έχει ισχύ για ένα χρόνο και προβλέπει ως μοναδική εξαίρεση τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων της SSB που έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα.
• Η Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα εγκρίνει την έκδοση οποιασδήποτε εγγύησης, ασφάλισης, και επέκτασης πίστωσης σε σχέση με την εξαγωγή οποιωνδήποτε αγαθών ή υπηρεσιών στην SSB.
• Οι ΗΠΑ θα ασκήσουν την επιρροή τους σε όλα τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να αντιταχθούν σε οποιοδήποτε δάνειο προς την SSB.

Κυρώσεις Εναντίον Φυσικών Προσώπων

Εκτός από τον πρόεδρο της SSB Ismail Demir στο στόχαστρο των κυρώσεων μπαίνουν ο αντιπρόεδρο Faruk Yigit, ο επικεφαλής αεράμυνας και διαστήματος Serhat Gencoglu και ο διευθυντής των προγραμμάτων περιφερειακής αεράμυνας Mustafa Alper Deniz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης