Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Ο δείκτης Sell Side δίνει σήμα πώλησης - Η ευφορία στη Wall Street δεν είναι βιώσιμη

Bank of America: Ο δείκτης Sell Side δίνει σήμα πώλησης - Η ευφορία στη Wall Street δεν είναι βιώσιμη

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για πτώση στην αμερικανική χρηματαγορά, αναφέρει η Bank of America

Σχετικά Άρθρα

Μην περιμένετε ισχυρές αποδόσεις, οι μετοχές θα υποχωρήσουν, αναφέρει, με αδρές γραμμές, η Βank of America, καθώς η χρηματιστηριακή αγορά πλησιάζει στο τεχνικό σημείο που, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, αναμένεται να πυροδοτηθούν πωλήσεις.
Σύμφωνα με την BofA, οι εισροές στο αμερικανικό χρηματιστήριο έχουν μειώσει το επίπεδο των μετρητών κατά 4%, κάτι που αναμένεται, εν ευθέτω χρόνω, να δώσει σήμα «πώληση».
Την τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν τον Φεβρουάριο του 2020 και, φυσικά, όλοι θυμούνται τι επακολούθησε.
Επίσης, πριν από τρεις μήνες, η BofA είχε δώσει πάλι σήμα πώλησης, με αποτέλεσμα το sell off που επακολούθησε στις τεχνολογικές μετοχές.
Όπως γράφει ο αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας, η Wall Street συνέχισε να αυξάνει τις προτεινόμενες κατανομές ιδίων κεφαλαίων τον Φεβρουάριο.
Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης Side Side Sell (SSI) της, που είναι η μέση συνιστώμενη κατανομή ιδίων κεφαλαίων σε σχέση με πωλήσεις, αυξήθηκε για τρίτο μήνα στη σειρά σε 59,4% από 59,2%.
Τώρα βρίσκεται σε υψηλό δεκαετίας, ενώ είναι πολύ κοντά στο να δώσει σήμα πώλησης – κάτι ανάλογο είχε να συμβεί από τον Μάιο του 2007, όταν τότε ο δείκτης S&P 500 έκανε βουτιά -7% τους επόμενους 12 μήνες και -13% αφότου δόθηκε σήμα για πώληση.
equity_sentiments_bofa.jpg
Ισχυρές αντενδείξεις

Σύμφωνα με την BofA, το αυξημένο επίπεδο ευφορίας που επικρατεί είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η τράπεζα θεωρεί το outlook του αμερικανικού χρηματιστηρίoυ neutral – καθώς μάλιστα η κυκλική ανάκαμψη, η διάθεση των εμβολίων, η δημοσιονομική επέκταση και η ανοσία της αγέλης έχουν προεξοφληθεί ήδη από την αγορά.
Εν κατακλείδι, παρά την ανοδική τάση που παρουσιάζει η Wall Street, υπάρχουν ισχυρές αντενδείξεις.
Σημειώνεται, βέβαια, ότι η αμερικανική τράπεζα διατηρεί την προοπτική «ουδέτερη»…
Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον το αμερικανικό χρηματιστήριο διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, αναμένονται, σε ετήσια βάση, αποδόσεις για τον S&P 500 της τάξεως του 6% - πολύ λιγότερο από το +14% μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης