Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Παρατείνεται έως 15/4 το κλείσιμο των συνόρων με την Ισπανία – Οι εξαιρέσεις

Πορτογαλία: Παρατείνεται έως 15/4 το κλείσιμο των συνόρων με την Ισπανία – Οι εξαιρέσεις
Η Πορτογαλία, σε συμφωνία με την Ισπανία, αποφάσισε να παρατείνει «τους ελέγχους στα χερσαία και ποτάμια σύνορα» έως το τέλος της ημέρας της 15ης Απριλίου

Παρατείνει η Πορτογαλία τους περιορισμούς διέλευσης από τα σύνορα για τους τουρίστες μέχρι τις 15 Απριλίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκρηξη των κρουσμάτων Covid -19, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Πρόκειται για μέτρο που τέθηκε σε ισχύ στα τέλη Ιανουαρίου, το οποίο δεν εφαρμόζεται στις μεταφορές εμπορευμάτων, στους μεθοριακούς εργαζόμενους και τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.
Έτσι, η Πορτογαλία, σε συμφωνία με την Ισπανία, αποφάσισε να παρατείνει «τους ελέγχους στα χερσαία και ποτάμια σύνορα» έως το τέλος της ημέρας της 15ης Απριλίου, ανέφερε η πορτογαλική κυβέρνηση, προσθέτοντας πως σε αναστολή παραμένουν και οι σιδηροδρομικές μεταφορές.
Ακόμη, η απαγόρευση αυτή δεν εμποδίζει την επιστροφή στη χώρα των Πορτογάλων υπηκόων και των πολιτών που διαθέτουν άδεια διαμονής ούτε την έξοδο των πολιτών ξένων χωρών, υπογραμμίζει το υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών, οι επισκέπτες που φθάνουν στην Πορτογαλία μέσω της χερσαίας οδού, από χώρες όπου ο δείκτης επίπτωσης Covid-19 είναι ίσος ή υψηλότερος από 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, όπως τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Πολωνία ή τη Σουηδία, θα συνεχίζουν να μπαίνουν σε απομόνωση για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους.
Επίσης, οι πτήσεις με τη Βραζιλία και τη Βρετανία παραμένουν σε αναστολή με στόχο τον περιορισμό των νέων μεταλλάξεων.

Ανησυχεί η εικόνα της πανδημίας

Η Πορτογαλία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα, κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο ακόμη 4 θανάτους και 193 νέα κρούσματα Covid-19.
Οι πορτογαλικές αρχές παραμένουν επιφυλακτικές εν μέσω σταδιακής άρσης της καραντίνας, που θα ολοκληρωθεί τον μήνα Μάιο και έτσι, αποφάσισαν να διατηρήσουν τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτης που φθάνουν στην Πορτογαλία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης