Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώην βασίλισσα Ιορδανίας: Συκοφαντικές οι κατηγορίες για τον πρίγκιπα Hamza

Πρώην βασίλισσα Ιορδανίας: Συκοφαντικές οι κατηγορίες για τον πρίγκιπα Hamza

Υπό κράτηση βρίσκεται από τον αδελφό του και βασιλιά της Ιορδανίας ο πρώην πρίγκιπας Hamza

Σχετικά Άρθρα

Η χήρα του εκλιπόντος βασιλιά της Ιορδανίας υπερασπίστηκε την Κυριακή (4/4/2021) τον γιο της, τον πρώην πρίγκιπα διάδοχο Hamza Bin Hussein, κατά των κατηγοριών σε βάρος του ότι διέπραξε ενέργειες που στόχευαν «την ασφάλεια και τη σταθερότητα» στο βασίλειο.
Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων επισκέφθηκε τον πρίγκιπα στις 3 Απριλίου και τον προειδοποίησε για δραστηριότητες που άνθρωποι με γνώση του θέματος λένε ότι θα μπορούσαν να σχετίζονται με μια συνωμοσία για την αποσταθεροποίηση της Ιορδανίας, την ώρα που σημαντικές προσωπικότητες της χώρας συνελήφθησαν.
Οι γειτονικές χώρες της Ιορδανίας και οι σύμμαχοί της εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με τον βασιλιά Abdullah για τα μέτρα ασφαλείας στο βασίλειο, έναν σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ.

Υπό κράτηση ο πρώην πρίγκιπας

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Hamza κατήγγειλε, σε ένα βίντεο, ότι βρίσκεται σε κατ’ οίκον κράτηση και του ζητήθηκε να μείνει στο σπίτι και να μην επικοινωνήσει με κανέναν.
Σε αυτό το πλαίσιο, η βασίλισσα Noor, η χήρα του εκλιπόντος βασιλιά Hussein διαβεβαίωσε ότι οι κατηγορίες των αρχών σε βάρος του γιου της αποτελούν «συκοφαντία».
«Προσεύχομαι η αλήθεια και η δικαιοσύνη να υπερισχύσουν για όλα τα αθώα θύματα αυτής της κακοήθους συκοφαντίας», έγραψε στο Twitter.
«Ο Θεός να τους κρατά ασφαλείς».

Ο παραγκωνισμός του Hamza

Ο Hamza είναι ο μεγαλύτερος γιος του βασιλιά Hussein, που πέθανε τον Φεβρουάριο του 1999, και της Αμερικανίδας συζύγου του, της βασίλισσας Noor.
Όταν ο Abdullah έγινε βασιλιάς, μετά τον θάνατο του πατέρα του Hussein ονόμασε τον Hamza πρίγκιπα διάδοχο, κατά την επιθυμία του πατέρα τους.
Όμως, το 2004 του στέρησε τον τίτλο, δίνοντάς τον στον πρεσβύτερο γιο του, που ονομάζεται επίσης Hussein.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης