Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο - Εκκενώθηκαν 2 χωριά, τραυματίστηκε πυροσβέστης

Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο - Εκκενώθηκαν 2 χωριά, τραυματίστηκε πυροσβέστης
Εκκενώθηκαν τα χωριά Ρέματα και Ατένι ενώ και τα χωριά Αρνη και Κατάκοιλο αναμένεται να εκκενωθούν καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς εκεί
Σχετικά Άρθρα

(Upd) Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από το πρωί (4/4) στην Άνδρα η οποία αν και καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέματα Άνδρου έχει προκαλέσει προβλήματα λόγω των σφοδρών ανέμων 7 -8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.
Στο σημείο επιχειρούν πλέον 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 2 αεροπλάνα ενώ κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ ενώ στην περιοχή συνδράμουν και εθελοντές.
Στο νησί έφτασαν άλλοι 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα από τη Ραφήνα με το πλοίο «Θεολόγος», που προσφέρθηκε από την εταιρεία στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρια αεροσκάφη και τρια ελικόπτερα, όπως και υδροφόρες εθελοντών και ΟΤΑ.
Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας με ελαφρά εγκαύματα, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Ρέματα και Ατένι ενώ οι κάτοικοι στα χωριά Αρνη και Κατάκοιλο έχουν λάβει οδηγίες ότι εάν και εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά φαίνεται πως οδεύει προς τα εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης