Πολιτική

Επίσκεψη Κικίλια και Πιερρακάκη στο Mega εμβολιαστικό κέντρο του Ελληνικού - Υπουργός Υγείας: Τον Απρίλιο 1,5 εκατ. εμβολιασμοί

Επίσκεψη Κικίλια και Πιερρακάκη στο Mega εμβολιαστικό κέντρο του Ελληνικού - Υπουργός Υγείας: Τον Απρίλιο 1,5 εκατ. εμβολιασμοί
«Τον Απρίλιο θα έχουμε 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς και φιλοδοξούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την υγειονομική κρίση και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, ανέφερε ο Β. Κικίλιας

Το Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό επισκέφθηκαν σήμερα, Σάββατο 3/4, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Οι δύο Υπουργοί περιηγήθηκαν στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου, συνοδευόμενοι από το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, συνομίλησαν με το υγειονομικό προσωπικό και με πολίτες που περίμεναν να εμβολιαστούν και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη λειτουργία του.

Κικίλιας: Τον Απρίλιο θα έχουμε 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς

Σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας μεταξύ άλλων, ανέφερε πως επισκεφθήκανε ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι της επιχείρησης “Ελευθερία”.
«Αυτή η προσπάθεια είναι το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα το οποίο έχει αποτολμηθεί ποτέ να οργανωθεί στη χώρα. Είναι μια συνολική, ομαδική προσπάθεια αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης που έρχεται και “δένει” τον εμβολιασμό, την οργάνωσή του, την ψηφιοποιήσή του, τις νέες τεχνολογίες, μαζί με τον ανθρώπινο παράγοντα: το σεβασμό που δείχνουν οι υγειονομικοί, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το προσωπικό μας, στους συμπολίτες μας που έρχονται με τάξη, με οργάνωση, χωρίς καθυστέρηση να εμβολιαστούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Αφού ευχαρίστησε τον Κυριάκο Πιερρακάκη για τη συμβολή και την πολύτιμη βοήθειά του σε όλο αυτό το project και όλους τους άλλους θεσμούς, Υπουργεία, φορείς που έχουν βοηθήσει σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια, τόνισε πως «είναι μια προσπάθεια η οποία προχωρά πλέον με γοργούς ρυθμούς».
Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι «τον Απρίλιο θα έχουμε 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς και φιλοδοξούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την υγειονομική κρίση και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία».
«Θέλω να δώσω κουράγιο στους Έλληνες, να τους πω να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή, να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Πιερρακάκης: Απόδειξη πόσο καλή είναι η οργάνωση του εμβολιασμού στη χώρα μας

Από την πλευρά του, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ξεναγήθηκαν «στο Mega εμβολιαστικό κέντρο», συμπληρώνοντας πως «είναι μια απόδειξη του πόσο καλή είναι η οργάνωση του εμβολιασμού στη χώρα μας».
«Η Επιχείρηση “Ελευθερία” είναι ένα τεράστιο υγειονομικό και εθνικό εγχείρημα. Όπως είπε και ο Υπουργός, είναι το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας. Είναι η δυσκολότερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παγκοσμίως.Και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η οργάνωση, όλες οι παράμετροί της, οι ψηφιακές και κυρίως οι φυσικές παράμετροι, το πώς διεξάγεται, αποδεικνύουν ότι το εγχείρημα είναι πολύ πετυχημένο στη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης.
«Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα στην Ευρώπη και στον κόσμο έτσι όπως εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή και μας διδάσκει πάρα πολλά μαθήματα, σε σχέση με το πόσο ευρύτερα θέλουμε να αλλάξουμε το Κράτος και την εξυπηρέτηση των πολιτών από αυτό», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης