Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο «κόκκινο» το ΕΣΥ - Φόβοι για έξαρση κρουσμάτων - Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, λιανεμπόριο - Μόνο self test οι μαθητές στα σχολεία

Στο «κόκκινο» το ΕΣΥ - Φόβοι για έξαρση κρουσμάτων - Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, λιανεμπόριο - Μόνο self test οι μαθητές στα σχολεία

Ασφυξία στο ΕΣΥ, πάνω από 600 εισαγωγές στα νοσοκομεία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές upd) Έντονες ενστάσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει από σήμερα Σάββατο 3 Απριλίου τις διαδημοτικές μετακινήσεις και να ανοίξει το λιανεμπόριο από την ερχόμενη Δευτέρα 5/4 καθώς είναι πολλοί εκείνοι οι ειδικοί που εκτιμούν πως η κίνηση αυτή είναι αρκετά ριψοκίνδυνη, ότι πρόκειται για λάθος πείραμα και ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να προχωράς σε άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας όταν η πανδημία είναι στην κορύφωση της.
Πράγματι, τα δεδομένα από την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και στο σύστημα υγείας είναι εφιαλτικά.
Πρόκειται για στοιχεία που δείχνουν πως το ΕΣΥ θα παραμείνει υπό ασφυκτική πίεση και τις επόμενες εβδομάδες, και ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως μια αργή και σταδιακή αποκλιμάκωση στα κρούσματα θα πρέπει να αναμένεται μετά τις 20 Απριλίου.
Παρά τα δυσοίωνα αυτά δεδομένα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν και η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτραπούν από αύριο Σάββατο 3 Απριλίου οι διαδημοτικές μετακινήσεις στην Αττική και όχι μόνο, μέτρο που θα ισχύει μόνο για τα Σαββατοκύριακα και που αποσκοπεί στο να δοθεί η δυνατότητα να αποτραπούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε πάρκα και πλατείες ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου θα ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away και του click in shop στέλνοντας ένα μόνο μήνυμα στο 13032 διάρκειας 3 ωρών.
Όσον αφορά τα σχολεία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα των λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου και μόνο με βεβαίωση διενέργειας self test οι μαθητές στα σχολεία.

Να ανασταλεί το άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πάτρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στις πολύ κόκκινες περιοχές και ειδικότερα για τις περιοχές Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι κατέθεσαν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση, ζητώντας την αναστολή του ανοίγματος των καταστημάτων τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αχαΐα, αλλά και στην Κοζάνη.
Οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν επίσης για τις τρεις αυτές περιοχές την άρση και των διαδημοτικών μετακινήσεων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την εισήγηση που υπέβαλε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, ωστόσο ακόμα δεν έχει αναακοινωθεί κάτι επίσήμως.
Με βάση τις αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away), με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) και με χρονικό περιορισμό (3 ώρες).

Σταθεροποίηση, αλλά σε υψηλό επίπεδο για Αττική και Κρήτη

Τον σαρωτικό χαρακτήρα της πανδημίας επιβεβαίωσαν τα στοιχεία για την επιδημιολογική πορεία της χώρας.
Ο βαρύς απολογισμός του Μαρτίου, το «ποδαρικό» του Απριλίου και η αύξηση νέων κρουσμάτων και πίεσης στο σύστημα υγείας σε πολλές περιφερειακές ενότητες κορυφώνουν την αγωνία για τα επόμενα βήματα που πραγματοποιούνται πάνω σε σπασμένα γυαλιά.
Σήμερα 3/4 απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, μια «αναπροσαρμογή» δραστηριότητας όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ τη Δευτέρα 5/4ακολουθεί το οργανωμένο άνοιγμα του λιανεμπορίου με σωστή χρήση μάσκας, αποστάσεις και αποφυγή συνωστισμού, με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και να εκκινήσει η επαναλειτουργία της οικονομίας.
Τα εμβόλια όπως και τα self test από τις 7 Απριλίου, θα αποτελέσουν τα ισχυρά εργαλεία ελέγχου και μείωσης της διασποράς.

Σταθεροποίηση σε Αττική και Κρήτη – Λυγίζει το σύστημα υγείας σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο σε όλη την επικράτεια αποτυπώνουν η μεγάλη διασπορά του ιού -3.080 νέα κρούσματα-, οι διασωληνωμένοι ασθενείς στους 753 που προσεγγίζουν επικίνδυνα τους 800 και τα αυστηρά στοιχεία από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).
Με 635 εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της χώρας έκανε ποδαρικό ο Απρίλιος και τις νοσηλείες να φτάνουν σε σύνολο τις 5.221 ως χθες το βράδυ, εκ των οποίων 3.954 σε απλές κλίνες και 1.267 σε Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θαλάμους αρνητικής πίεσης).
Η πίεση στις ΜΕΘ ανήλθε σε 8%.
Την τελευταία εβδομάδα, 500 νέα περιστατικά κορωνοϊού εισάγονταν στα νοσηλευτικά ιδρύματα ανά ημέρα και 70 περίπου συνάνθρωποί μας έχαναν τη μάχη με τον ιό. Μόλις στο πρώτο διήμερο του Απριλίου καταγράφηκαν 139 θάνατοι, μετά τους 72 σημερινούς.
Η αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος (ΥΠΕ) στρέφει την αγωνία των ειδικών στο βορρά, με τους περισσότερους των 1.155 ασθενών σε απλές κλίνες και περί τους 200 διασωληνωμένους. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στη Θεσσαλονίκη η πληρότητα ΜΕΘ-COVID-19 είναι στο 90%, με τις νέες εισαγωγές ασθενών για τον Μάρτιο αυξημένες κατά 270,97%.
Ποσοστά τρόμου έρχονται και από τα συστήματα υγείας Αχαΐας και Κοζάνης, όπου η αύξηση νέων εισαγωγών για τον περασμένο μήνα άγγιξε το 164,29% και 221,43% αντίστοιχα.



Μόνο με βεβαίωση διενέργειας self test οι μαθητές στα σχολεία

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το όπλο των self test υποστήριξε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Σήμερα 2/4 ολοκληρώνεται η παράδοση της πρώτης παρτίδας.
Θα ακολουθήσουν άλλες δυο την επόμενη εβδομάδα.

Οπως είπε τα τεστ θα αρχίσουν να διατίθενται στα φαρμακεία στα μέσα της εβδομάδας και ελπίζεται ότι στα τέλη της θα υπάρχει επαρκής ποσότητα στα ράφια.
Πρώτη προτεραιότητα θα έχουν οι μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και οι εκπαιδευτικοί.
Θα ακολουθήσουν οι παραγωγικές ηλικίες και τέλος οι μεγαλύτερες που έχουν ήδη σε σημαντικό βαθμό εμβολιαστεί.
Οι πολίτες μαζί με το self test θα παραλαμβάνει και ένα φυλλάδιο για τη χρήση τους.
Τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας θα οργανώσουν το πώς θα γίνεται η δήλωση θετικού κρούσματος σε πλατφόρμα.
Η τελευταία θα λειτουργήσει την Τετάρτη.
Με τη δήλωση θετικού κρούσματος θα κανονίζεται ραντεβού για rapid test το οποίο αν γίνει σε δημόσια δομή είναι δωρεάν.
Από την άλλη πλευρά, το αρνητικό τεστ θα γνωστοποιείται με υπεύθυνη δήλωση (για τα παιδιά από τους γονείς).
Οι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν τα self test για τα παιδιά τους με χρήση του ΑΜΚΑ.
Το test θα πρέπει να γίνει 24-48 ώρες πριν πάνε τα παιδιά στην τάξη.
Αν υπάρχει αρνητικό τεστ ο γονέας θα εκδίδει και θα υπογράφει την σχετική βεβαίωση που θα πρέπει για όλη την εβδομάδα να έχει το παιδί στο σχολείο και να την δείχνει στον απουσιολόγο.
Οποιο παιδί δεν έχει βεβαίωση δεν θα μπορεί να κάνει μάθημα ούτε τηλεκπαίδευση.

Παπαευαγγέλου: Στο 6,8 ο δείκτης θετικότητας - 27.000 ενεργά κρούσματα στην επικράτεια

Το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένο ενώ ο κορωνοϊός δοκιμάζει ολόκληρο τον πλανήτη, δήλωσε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πανδημία της νόσου covid-19.
Έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά του ιού στην επικράτεια αλλά και για στοιχεία σταθεροποίησης.
Ο αριθμός των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα άγγιξε τα 19.000 νέα κρούσματα, με το δείκτη θετικότητας να φτάνει το 6,8%.
Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 27.000, με τα μισά να βρίσκονται στην Αττική.
Χαρακτηριστικά είπε ότι παρατηρείται σταθεροποίηση στην Ν . Ελλάδα και αύξηση κρουσμάτων στην Β. Ελλάδα.
Ενδεικτικά στην Θεσσαλονίκη η αύξηση άγγιξε το 28% και τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 2.000.
Επίσης έκανε λόγο για συστηματική αύξηση σε νησιωτικές περιοχές.
Η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει παρόλο που παρατηρείται σταθεροποίηση στις νέες εισαγωγές.
Αυτή τη στιγμή στην επικράτεια νοσηλεύονται σε απλές κλίνες 5.200 ασθενείς.
Αυξητική τάση παρατηρείται στην Μακεδονία στις εισαγωγές ασθενών.
Η καθηγήτρια είπε ότι η σταθεροποίηση θα προηγηθεί της αποκλιμάκωσης της πίεσης του ΕΣΥ.
Μίλησε για σταδιακό και πολύ προσεκτικό άνοιγμα των δραστηριοτήτων με στόχο την αξιοποίηση των εξωτερικών χώρων.
Αναφέρθηκε στα ατομικά τεστ ως το νέο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά όπως τόνισε κυρίαρχο όπλο παραμένει η ευλαβική τήρηση των μέτρων προστασίας.


Μαγιορκίνης: Σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην Ελλάδα

Σημαντική αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων και η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται, ανέφερε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πανδημία.
Σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός νέων διαγνώσεων στην Αττική με αύξηση 4% ανέφερε και τόνισε πως μεγαλύτερη είναι αύξηση στην Θεσσαλονίκη με έντονη την πίεση στα νοσοκομεία.
Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στα self test, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη διαδικασία αυτοαπομόνωσης όταν το τεστ βγει θετικό.

Χαρδαλιάς: Στο βαθύ κόκκινο Κιλκίς, Λέρος - Ανησυχία για Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαϊα

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, εντάσσονται από αύριο 3/4 στις 06:00το πρωί, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής οι εξής περιοχές:

  • η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς
  • o δήμος Σερρών
  • ο δήμος Κόνιτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων
  • ο δήμος Σκύρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
  • ο δήμος Αστυπάλαιας της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου
  • οι δήμοι Ρόδου και Χάλκης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται επίσης και η Λέρος, η δημοτική κοινότητα Γαλατινής της δημοτικής ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, μετά τη λήξη του ειδικού καθεστώτος πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και κήρυξης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς οι εξής περιοχές:

  • η Περιφέρεια Αττικής
  • οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,
  • οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
  • οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,
  • οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,
  • η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,
  • η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,
  • η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,
  • ο δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,
  • ο δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,
  • ο δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και ο Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης,
  • ο δήμος Ιωαννιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου,
  • ο δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και ο δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • ο δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων και ο δήμος Καρδίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και
  • οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και ο δήμος Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


Στους 8.232 οι θάνατοι από κορωνοϊό

Τα νέα 2/4 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.080, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 270.230, εκ των οποίων 51,5% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 101 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.003 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
z1_5.jpg
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.232 θάνατοι.
Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 753 (65,1% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
To 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
z2_6.jpg
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.733 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562.
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 465 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος ,.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

z5_5.jpg



Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό των ατόμων 65 – 69 ετών

Άνοιξε την Παρασκευή 2 Απριλίου η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 για την ηλικιακή ομάδα των 65 – 69 ετών.
Παράλληλα ενεργοποιείται η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.
Σημειώνεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες από 60 έως 64 ετών, οι άνω των 70 ετών, οι πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι η σειρά προτεραιοποίησης των ομάδων του πληθυσμού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 διαμορφώνεται σε εννέα επιμέρους κατηγορίες:

1α. Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών
β. Ασθενείς και προσωπικό σε θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας
γ. Εκπαιδευτικοί, προσωπικό και μαθητές (ηλικίας 16 ετών και άνω) ειδικών σχολείων και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία
δ. 'Ατομα, που έρχονται σε επαφή με ζώα, που μπορεί να φέρουν μεταλλαγμένα στελέχη του ιού SARS-CoV-2
ε.Άτομα σημαντικά για τη διασφάλιση της λειτουργίας και της συνέχειας του κράτους
2. Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω
3. Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω
4. Άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω
5 α. Άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου(ανεξαρτήτως ηλικίας)
β. Άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω
6. Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω
7 α. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
β. Άτομα ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου
8 α. Εκπαιδευτικοί ηλικίας έως 59 ετών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
β. Προσωπικό υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας
γ. Άτομα ηλικίας 18-59 ετών που διαμένουν σε δομές ομαδικής διαβίωσης με μεγάλο συγχρωτισμό.
9. Άτομα 18-59 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα (προτεραιότητα βάσει ηλικίας: 55-59 ετών, κατόπιν 50- 54 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.).


Τα μέτρα και η χαλάρωση

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, το λιανεμπόριο ανεβάζει και πάλι ρολά, ξεκινώντας με τα μικρά καταστήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν τόσο με τη μέθοδο του click away, όσο και με αυτή του click in shop.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι:
- Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με τη χρήση του κωδικού 13032 και με χρονικό περιορισμό 3 ωρών, θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away).
Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.
- Από το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.
Μόνο για τα Σαββατοκύριακα για άσκηση εκτός τους δήμου μας.
Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και χωρίς συνωστισμούς, για να μην υπάρξει άρση του μέτρου
- Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να ανοίξουν ορισμένες τάξεις, από τις 12 Απριλίου και με χρήση τεστ.
- Επίσης θα επαναξιολογηθεί και το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.

Χάρτης ECDC – Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» παραμένει η Ελλάδα – Αυξήθηκε ο δείκτης θετικότητας

Στο «κόκκινο» παραμένει για μία ακόμη εβδομάδα η Ελλάδα όπως φαίνεται από τους τελευταίους ανανεωμένους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη.
Στον χάρτη που δημοσιεύθηκε σήμερα καταγράφονται τα στοιχεία τα οποία αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα αλλά και τον δείκτη θετικότητας από τις 25 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου.
xartis-ecdc-960x589.jpg

Στο «κίτρινο» ο δείκτης θετικότητας

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η χώρα μας είναι ακόμα στο «κίτρινο», όπως επίσης και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
deiktis-thetikotitas.webp
Ο δείκτης θετικότητας για όλη την Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το όριο συναγερμού που είναι το 4%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης