Επιχειρήσεις

Greenhill: Να σταματήσουν τα άγονα παιχνίδια τακτικής στον Ελλάκτωρ – Παρωδία η γενική συνέλευση, μήνυμα σε μετόχους

Greenhill: Να σταματήσουν τα άγονα παιχνίδια τακτικής στον Ελλάκτωρ – Παρωδία η γενική συνέλευση, μήνυμα σε μετόχους
Η Ελλάκτωρ για να αναπτυχθεί απαιτείται συναίνεση των βασικών μετόχων που δεν εξυπηρετείται ούτε με την παρούσα διοίκηση αλλά ούτε με εκπροσώπους που προσβάλλουν μετόχους
Σχετικά Άρθρα

Για Γενική Συνέλευση παρωδία και θλιβερή παράσταση τακτικισμών κάνει λόγο η Greenhill των εφοπλιστών Καυμενάκη και Μπάκου που κατέχουν άμεσα και έμμεσα το 25,58% του Ελλάκτωρ.
Την ίδια στιγμή η Greenhill κατέθεσε όλα τα νόμιμα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχει τα δικαιώματα ψήφου του 25,58% του Ελλάκτωρ.
Ταυτόχρονα η Eurobank
επί της ουσίας αποκάλυψε ότι παγώνει η έκδοση ομολόγου 50 εκατ ως δάνειο γέφυρα έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρει τα εξής η Greenhill Investments


"Σχετικά με την έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων του Ελλάκτωρ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από την Greenhill Investments Limited:
Με μεγάλη λύπη παρακολουθήσαμε παρωδία Γενικής Συνέλευσης μετόχων κατά την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας επιχείρησε παρανόμως να ακυρώσει δικαιώματα ψήφου του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας.
Ποτέ στην ιστορία των εταιρειών δεν είχε επιχειρηθεί τόσο εξωφρενική απόπειρα να αλλοιωθούν αποφάσεις μετόχων.

Θλιβερή παράσταση

Η θλιβερή παράσταση τακτικισμών που παρακολουθήσαμε επιβεβαιώνει τους λόγους για τους οποίους ζητήσαμε την ανάκληση ενός Διοικητικού Συμβουλίου που εξανλτεί την εφευρετικότητά του στην προσπάθεια να πλήξει έναν βασικό μέτοχο ενώ ταυτόχρονα δείχνει πλήρη ανικανότητα για την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας (παραχώρηση Εγνατίας).
Το ανυπόστατο ευτελές τέχνασμα που προβλήθηκε στην γενική συνέλευση μετόχων δεν είχε επιστρατευτεί στην προηγούμενη, μόλις πριν από δύο μήνες οπότε ίσχυαν οι ίδιες ακριβώς συνθήκες και όροι και στην οποία είχε εκλεγεί το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο.
Το προέβαλλε όταν τέθηκε ως θέμα συζήτησης, η ανάκλησή του.
Προφανώς έχουν λόγους να φοβούνται παρά το μικρό διάστημα στο οποίο έχουν αναλάβει τις ευθύνες για την εταιρία.
Το διάστημα αυτό όμως ήταν επαρκές για να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής σε διαγωνισμούς, να θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρείας με πράξεις ή παραλείψεις τους.
Πιστεύουμε ότι η πρακτική αυτή δεν εκφράζει την εταιρεία Reggeborgh αλλά και άλλους μετόχους που διαπιστώνουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η εταιρεία εξαιτίας ανεπάρκειας των διοικούντων που αποδεικνύονται παντελώς ανίκανοι να υλοποιήσουν την αναγκαία ανάκαμψη της επιχείρησης.

Γιατί αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση - Να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ μετόχων 

Εμείς ζητήσαμε την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να δοθεί ο χρόνος να επικρατήσει εχεφροσύνη και συννενόηση μεταξύ των μετόχων.
Η Ελλάκτωρ για να αναπτυχθεί απαιτείται συναίνεση των βασικών μετόχων που δεν εξυπηρετείται ούτε με την παρούσα διοίκηση αλλά ούτε με εκπροσώπους που προσβάλλουν μετόχους νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό είναι χρήσιμοι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συμπεριφορά αυτή δεν εκφράζει μετόχους της εταιρείας τους οποίους καλούμε να επαναξιολογήσουν την στάση τους.
Ως Greenhill Investments Limited, επαναλαμβάνουμε ότι διαθέτουμε τα δικαιώματα ψήφου και μετοχών που έχουμε δηλώσει και επιδόσαμε ήδη στην Ελλάκτωρ τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης