Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Ethereum θα απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του Bitcoin; - Εκτοξεύθηκε πάνω από τα 2.000 δολάρια

Το Ethereum θα απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του Bitcoin; - Εκτοξεύθηκε πάνω από τα 2.000 δολάρια

Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin υπερβαίνει το 1,1 τρισ. δολάρια έναντι 230 δισ. δολαρίων του Ethereum το οποίο πραγματοποίησε «ράλι» 170% από τις αρχές του 2021

Σχετικά Άρθρα

Πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 2.000 δολαρίων «σκαρφάλωσε» -για πρώτη φορά στην ιστορία του- το Ethereum, το οποίο αποτελεί το δεύτερο τη τάξει μετά το Bitcoin δημοφιλέστερο νόμισμα παγκοσμίως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021.

Το ράλι

Πιο συγκεκριμένα, το κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 κατά 2,3% και διαμορφώθηκε στα 2.014 δολάρια, στο ιστορικά υψηλότερο επίπεδο.
Μάλιστα, από τις αρχές του 2021, το ξέφρενο ράλι του Ethereum κυμαίνεται σε σχεδόν 170%, παίρνοντας την «σκυτάλη» από το Bitcoin (59.480 δολάρια), το οποίο εντός του έτους έχει εμφανίσει οριακές μεταβολές.

Επενδυτικό ενδιαφέρον

«Πηγαίνει πραγματικά υψηλά κι αυτό προσελκύει ακόμη περισσότερους επενδυτές» σχολιάζει στο Bloomberg ο Julius de Kempenaer,, αναλυτής της StockCharts.com.
«Το Ether κερδίζει δυναμική έναντι του Bitcoin».
Δεν είναι τυχαίο ότι η φετινή πορεία του Ethereum προσομοιάζει την περσινή του Bitcoin, το οποίο κατάφερε μέσα στο 12μηνο να διπλασιάσει την αξία του, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ, παρά τις «φωνές» από επίσημες πλευρές όπως οι κεντρικές τράπεζες αλλά και αναλυτών της αγοράς για τους κινδύνους φούσκας.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά στην αγορά των δύο κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να αβυσσαλέα, με την κεφαλαιοποίηση του Bitcoin να υπερβαίνει το 1,1 τρισ. δολάρια έναντι 230 δισ. δολαρίων του Ether.
chart: Second-largest crypto rallies past $2,000
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης