Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αποκλιμάκωση της ανεργίας στο 6% το Μάρτιο - Στις 916.000 οι νέες θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Αποκλιμάκωση της ανεργίας στο 6% το Μάρτιο - Στις 916.000 οι νέες θέσεις εργασίας

Στο επτάμηνο προστέθηκαν 916.000 νέες θέσεις εργασίας δίνοντας το σήμα για ισχυρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας

Στο 6% το Μάρτιο από 6,2% τον προηγούμενο μήνα έπεσε το επίσημο ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ το Μάρτιο όπως ανακοίνωσε το Αρμόδιο Τμήμα του υπορυγείου Εργασίας την Παρασκευή 2 Μαρτίου, σύμφωνα με το Market Watch.
Ωστόσο, το επίσημο ποσοστό δεν περιλαμβάνει περίπου 4 εκατομμύρια άτομα που έχασαν τη δουλειά τους πέρυσι και δεν εντάσσονται στο εργατικό δυναμικό - καθώς η απασχόληση συνολικά έχει μειωθεί κατά 10 εκατ θέσεις εργασίας.
Οι οικονομολόγοι υπολογίζουν το πραγματικό ποσοστό ανεργίας άνω του 9%.

Νέες θέσεις 

Την ίδια ώρα, τον υψηλότερο ρυθμό από το καλοκαίρι αυξήθηκαν τον Μάρτιο οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη ισχυρής ανάκαμψης της αγοράς εργασίας, εν μέσω της επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος και της «χαλάρωσης» των περιορισμών.
Πιο συγκεκριμένα, οι νέες θέσεις εργασίας διαμορφώθηκαν σε 916.000 τον προηγούμενο μήνα, με τον ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί στο 6%.
Οι αναλυτές του Dow Joneς ανέμεναν αύξησης μόλις 675.000 θέσεων εργασίας.

Κλάδοι

Μεγάλος κερδισμένος ήταν ο κλάδος της διαμονής, ο οποίος δημιούργησε 280.000 νέες θέσεις μέσα στον Μάρτιο.
Κατά 176.000 αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας και στην εστίαση, ενώ ο κλάδος της διασκέδασης – αναψυχής συνέβαλε στο θετικό κλίμα με επιπλέον 64.000 θέσεις.
Πάντως, συνυπολογίζοντας τους κλάδους διαμονής, εστίασης και αναψυχής, οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας υπολείπονται κατά 3,1 εκατ. σε σχέση με τα προ-πανδημίας επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2020.
Τα νέα στοιχεία επέρχονται εν μέσω των ολοένα και συχνότερων θετικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, με τις επιπτώσεις της πανδημίας να αμβλύνονται, χάρη στον υψηλό εμβολιαστικό ρυθμό.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα, εξάλλου, έχει επιστρέψει πολύ κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα, και συγκεκριμένα στο 93,5% των προ της κρισης μεγεθών.
Κι αυτό, παρά τη διατήρηση των περιοριστικών μέτρων σε αρκετές πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης