Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κουφοντίνας - Στο ΣτΕ η αίτηση για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού

Κουφοντίνας - Στο ΣτΕ η αίτηση για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του, η οποία αναμένεται σύντομα
Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση του μέλους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.
Τον περασμένο μήνα το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας (πρόεδρος η Ειρήνη Σάρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος) απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δ. Κουφοντίνα με το σκεπτικό ότι το ΣτΕ είναι αναρμόδιο να επιληφθεί του εν λόγω αιτήματος και αρμόδια είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.
Σήμερα, ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ (πρόεδρος η κυρία Σάρπ και εισηγητής ο κύριος Αντωνόπουλος) ο Δημήτρης Σαραφιανός, ένας εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα, ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.
Επανέλαβε ότι είναι μη νόμιμη η προσβαλλόμενη απόφαση της κυρίας Νικολάου και υποστήριξε ότι σύμφωνα με το ισχύον Συντάγμα, για το επίμαχο θέμα αρμόδια να επιληφθούν είναι Διοικητικά Δικαστήρια.
Το Δημόσιο, εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Παναγιώτη Παππά, ο οποίος παραστάθηκε με δήλωση και συντάχθηκε με τη θέση που εκφράστηκε στην αίτηση αναστολή του ΣτΕ, δηλαδή ότι το θέμα υπάγεται στην αρμοδιότητα των Ποινικών Δικαστηρίων και ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του, η οποία αναμένεται σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης