Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία αναπτύσσει το δικό της εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Εκτιμά ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τον Σεπτέμβριο

Η Τουρκία αναπτύσσει το δικό της εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Εκτιμά ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τον Σεπτέμβριο
Koca: Υπάρχουν ήδη 18 τουρκικά εμβόλια που έχουν θέσει υποψηφιότητα έγκρισης στη σχετική λίστα του ΠΟΥ - Η προετομασία για την παραγωγή εγχώριων εμβολίων προχωρεί με ταχείς ρυθμούς ώστε σύντομα η Τουρκία να έχει το δικό της εμβόλιο
Σχετικά Άρθρα

Η Τουρκία αναμένεται να αναπτύξει το πρώτο δικό της εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στα τέλη του καλοκαιριού 2021, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Μιλώντας σε ενημέρωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Fahrettin Koca εκτίμησε πως «το πρώτο μας εμβόλιο θα είναι έτοιμο και επιτυχές ως τον Αύγουστο ή Σεπτέμβριο», ενώ πίεσε για την παγκόσμια παραγωγή εμβολίων πέρα από πνευματικά δικαιώματα.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει συζητήσει με τη Ρωσία για την παραγωγή σε τουρκικά εργοστάσια ποσοτήτων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.
Ο κ. Koca τόνισε ότι υπάρχουν ήδη 18 τουρκικά εμβόλια που έχουν θέσει υποψηφιότητα έγκρισης στη σχετική λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ότι η προετομασία για την παραγωγή εγχώριων εμβολίων προχωρεί με ταχείς ρυθμούς ώστε σύντομα η Τουρκία να έχει το δικό της εμβόλιο.
«Παρότι ακόμη δεν είμαστε μεταξύ των χωρών που παράγουν δικά τους εμβόλια, θα ήθελα να προσθέσω ότι μοιραζόμαστε ορισμένα από τα εμβόλια που έχουμε λάβει με άλλες χώρες για χρήση από υγειονομικό προσωπικό», είπε ο Υπουργός.
Προ ημερών έγινε γνωστό ότι η Τουρκία παραχώρησε δεκάδες χιλιάδες δόσεις του κινεζικού εμβολίου Sinovac στην Αλβανία, κι ενώ η λεγόμενη διπλωματία των εμβολίων διογκώνεται συνεχώς σε Ασία και Ανατολική Ευρώπη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης