Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

JPMorgan: Η μείωση της μεταβλητότητας του bitcoin θα τροφοδοτήσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των μεγάλων επενδυτών

JPMorgan: Η μείωση της μεταβλητότητας του bitcoin θα τροφοδοτήσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των μεγάλων επενδυτών
Μια πιθανή ομαλοποίηση της μεταβλητότητας του Bitcoin θα βοηθούσε πιθανώς στην αναζωογόνηση του θεσμικού ενδιαφέροντος στο μέλλον, αναφέρει η JPMorgan
Η πρόσφατη μείωση της μεταβλητότητας του Bitcoin θέτει τις προϋποθέσεις για να ενθαρρύνει τους θεσμικούς επενδυτές να εισέλθουν στην αγορά.
Αυτό αναφέρει η JPMorgan, τονίζοντας ότι «αυτά τα προσωρινά σημάδια της ομαλοποίησης της μεταβλητότητας του Bitcoin είναι ενθαρρυντικά».
«Κατά τη γνώμη μας, μια πιθανή ομαλοποίηση της μεταβλητότητας του Bitcoin θα βοηθούσε πιθανώς στην αναζωογόνηση του θεσμικού ενδιαφέροντος στο μέλλον».

Πιο σταθερό το bitcoin

Η μεταβλητότητα τριών μηνών για την κρυπτογράφηση μειώθηκε στο 86% μετά την άνοδο στο 90% τον Φεβρουάριο, αναφέρει η JPMorgan.
Στο εξάμηνο φαίνεται να σταθεροποιείται στο 73% περίπου.
Καθώς η μεταβλητότητα υποχωρεί, ένας μεγαλύτερος αριθμός θεσμικών επενδυτών θα μπορούσε να εισέλθει στον χώρο κρυπτογράφησης, ανέφεραν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η αστάθεια του νομίσματος έχει κρατήσει τα ιδρύματα μακριά, κάτι που αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διαχείριση κινδύνων - όσο υψηλότερη είναι η μεταβλητότητα ενός περιουσιακού στοιχείου, τόσο υψηλότερο είναι το επιχειρηματικό κεφάλαιο που καταναλώνει, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Καμία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες αυτή τη στιγμή δεν παρέχει άμεση πρόσβαση στο Bitcoin και τα αντίστοιχα κρυπτονομίσματα.
Ωστόσο, οι παραδοσιακές εταιρείες της Wall Street ενδιαφέρονται περισσότερο για το νόμισμα, ειδικά αφού διπλασιάστηκε φέτος μετά το άλμα 300% το 2020.

Η σύγκριση με το χρυσό

Μερική από την προσοχή στο Bitcoin τα τελευταία δύο τρίμηνα έχει έρθει σε βάρος του χρυσού, ανέφεραν οι αναλυτές της JPMorgan, αναφέροντας εισροές 7 δισ. δολαρίων σε κεφάλαια Bitcoin και 20 δισ. δολάρια εκροών από κεφάλαια διαπραγμάτευσης που παρακολουθούν το πολύτιμο μέταλλο.
Εν τω μεταξύ, μια επιπλέον ώθηση στη μελλοντική υιοθέτηση από τα ιδρύματα θα μπορούσε να προκύψει από τις πρόσφατες αλλαγές στη δομή συσχέτισης του Bitcoin σε σχέση με άλλα, παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan.
Αυτές οι συσχετίσεις έχουν μετατοπιστεί χαμηλότερα τους τελευταίους μήνες, «καθιστώντας το Bitcoin μια πιο ελκυστική επιλογή για χαρτοφυλάκια πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων λόγω διαφοροποίησης και λιγότερο ευάλωτο σε οποιαδήποτε περαιτέρω ανατίμηση του δολαρίου», κατέληξε η JPMorgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης