Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναζωπύρωση covid στην Ινδία – Τα περισσότερα κρούσματα από τον Οκτώβριο του 2020

Αναζωπύρωση covid στην Ινδία – Τα περισσότερα κρούσματα από τον Οκτώβριο του 2020
Πάνω από 12,3 εκατομμύρια μολύνσεις έχει καταγράψει επισήμως η Ινδία
Σχετικά Άρθρα

Αναζωπύρωση της επιδημίας covid καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στην Ινδία, η οποία το τελευταίο 24ωρο ανέφερε τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα από τον περασμένο Οκτώβριο.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 81.466 κρούσματα, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από τις 2 Οκτωβρίου 2020, με το σύνολο των μολύνσεων να ξεπερνά τα 12,30 εκατομμύρια.
Η Ινδία έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Παράλληλα, αναφέρθηκαν άλλοι 469 νεκροί με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 163.396, αριθμός που είναι και ο τέταρτος υψηλότερος παγκοσμίως.

Εμβολιασμοί στους άνω των 45 ετών

Στα άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών επέκτεινε από χθες 1 Απριλίου τους εμβολιασμούς η Ινδία, κίνηση που αναμένεται να καθυστερήσει τις εξαγωγές εμβολίων.
Η Ινδία, η οποία μετρά τα περισσότερα κρούσματα μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, έχει εμβολιάσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 64 εκατομμύρια πολίτες της ενώ έχει εξαγάγει περίπου την ίδια ποσότητα εμβολίων, γεγονός άλλωστε που έχει προκαλέσει και μεγάλη κριτική στο εσωτερικό της χώρας μια και οι εμβολιασμοί του πληθυσμού της είναι κατά πολύ χαμηλότεροι σε σχέση με άλλες χώρες.
Πάντως η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει έλλειμμα στα διαθέσιμα εμβόλια για τους Ινδούς.
Αυτή τη στιγμή στην Ινδία χορηγούνται τα εμβόλια της AstraZeneca και ενός εγχώριου εμβολίου της Bharat Biotech, ενώ άμεσα αναμένεται να εγκριθεί και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης