Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έντονες ενστάσεις για το άνοιγμα και φόβοι για έξαρση κρουσμάτων – Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, λιανεμπόριο

Έντονες ενστάσεις για το άνοιγμα και φόβοι για έξαρση κρουσμάτων – Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, λιανεμπόριο
Ασφυξία στο ΕΣΥ, πάνω από 600 εισαγωγές στα νοσοκομεία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα
Σχετικά Άρθρα

(upd5) Έντονες ενστάσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει από αύριο Σάββατο 3 Απριλίου τις διαδημοτικές μετακινήσεις και να ανοίξει το λιανεμπόριο από την ερχόμενη Δευτέρα 5/4 καθώς είναι πολλοί εκείνοι οι ειδικοί που εκτιμούν πως η κίνηση αυτή είναι αρκετά ριψοκίνδυνη, ότι πρόκειται για λάθος πείραμα και ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να προχωράς σε άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας όταν η πανδημία είναι στην κορύφωση της.
Πράγματι, τα δεδομένα από την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και στο σύστημα υγείας είναι εφιαλτικά.
Χθες Πέμπτη 1 Απριλίου έγιναν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πάνω από 600 εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας με τους νοσηλευόμενους ασθενείς να υπολογίζονται σε 5.221 και με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται σε 755, αριθμός που αποτελεί και ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.
Πρόκειται για στοιχεία που δείχνουν πως το ΕΣΥ θα παραμείνει υπό ασφυκτική πίεση και τις επόμενες εβδομάδες, και ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως μια αργή και σταδιακή αποκλιμάκωση στα κρούσματα θα πρέπει να αναμένεται μετά τις 20 Απριλίου.
Παρά τα δυσοίωνα αυτά δεδομένα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν και η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτραπούν από αύριο Σάββατο 3 Απριλίου οι διαδημοτικές μετακινήσεις στην Αττική και όχι μόνο, μέτρο που θα ισχύει μόνο για τα Σαββατοκύριακα και που αποσκοπεί στο να δοθεί η δυνατότητα να αποτραπούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε πάρκα και πλατείες ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου θα ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away και του click in shop στέλνοντας ένα μόνο μήνυμα στο 13032 διάρκειας 3 ωρών.
Όσον αφορά τα σχολεία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα των λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, και εφόσον πρώτα θα είναι διαθέσιμα τα self test.

Παυλάκης: Λάθος πείραμα το άνοιγμα στην κορύφωση της πανδημίας – Παγκόσμια πρωτοτυπία

Λάθος πείραμα χαρακτήρισε ο γιατρός – ερευνητής Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο άνοιγμα της οικονομίας τη στιγμή που η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωση της.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Παυλάκης είπε πως «το άνοιγμα που πάμε να κάνουμε είναι ένα πείραμα που θα φέρει περισσότερα κρούσματα», επισημαίνοντας πως «θα κοστίσει αν ξεφύγει το 3ο κύμα»
«Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να ανοίγει μια χώρα στην κορύφωση του πανδημικού κύματος», ανέφερε ο κ.Παυλάκης, ο οποίος ερωτηθείς για την πιθανότητα ενός τέταρτου κύματος επεσήμανε πως είναι πιθανόν να το δούμε από τον Οκτώβριο.
«Αν δεν είχαμε lockdown, θα είχαμε τριπλάσια κρούσματα και θα είχαμε γίνει Πορτογαλία» είπε ο κ.Παυλάκης, ο οποίος υποστήριξε πως με ένα πραγματικό lockdown 2-3 βδομάδων θα βλέπαμε πραγματική βελτίωση.
«Στην Ελλάδα κάναμε πατέντες αντί για lockdown.
Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται όλη η χρονιά και η οικονομία» είπε ο κ.Παυλάκης.

Παγώνη: Εφιαλτικές οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής – Έχουμε ΜΕΘ έξω από τις ΜΕΘ

Για τραγικές στιγμές και εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής λόγω των αυξημένων εισαγωγών ασθενών με covid κάνει λόγο η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
«Δύσκολες νύχτες, πολύ δύσκολες νύχτες.
Ειδικά για όσους συναδέλφους ήταν στα επείγοντα covid.
Ήταν να τους λυπάσαι.
Έζησαν τραγικές στιγμές» ανέφερε μιλώντας στο Mega η κα.Παγώνη.
«Όποιος εφημερεύει, περνά τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του.
Και είναι μεγάλη ευθύνη των ανθρώπων που διασωληνώνουν» τόνισε η κα.Παγώνη, η οποία ανέφερε πως η εφημερία που ολοκληρώθηκε στο «Γεννηματά» είχε 72 εισαγωγές περιστατικών covid.
Παράλληλα, είπε πως 13 διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ, ενώ το νοσοκομείο είναι γεμάτο και ήδη άρχισαν οι διακομιδές περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία.
«Έχουμε μια ΜΕΘ έξω από τη ΜΕΘ.
Εμείς δεν κάνουμε διαλογή για το ποιοι θα διασωληνωθούν και ποιοι όχι.
Όσοι έχουν κριτήρια διασωλήνωσης θα διασωληνωθούν.
Δεν περιμένουμε να αδειάσει κρεβάτι για να διασωληνώσουμε.
Διασωληνώνουμε και σιγά σιγά θα βρεθεί και το ανάλογο κρεβάτι» υποστήριξε η κα.Παγώνη, αναφέροντας πως οι περισσότεροι άνθρωποι που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι νέοι.

Καπραβέλος: Πειραματιζόμαστε και παίζουμε με τη φωτιά με το άνοιγμα – Οριακά η Αττική

Την αντίθεση του στο άνοιγμα του λιανεμπορίου εξέφρασε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος αναφέροντας πως για ακόμα μια φορά «πειραματιζόμαστε και παίζουμε με την φωτιά».
«Δεν τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος αναφερόμενος στη διασωλήνωση ασθενών με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ που παρατηρείται σε νοσοκομεία της Αττική, είπε είναι άκρως επικίνδυνη γιατί μπορεί να στοιχίσει ζωές.
«Η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι για τα μάτια του κόσμου όταν γίνεται σε έναν απλό θάλαμο.
Δεν υπάρχει προσωπικό κατάλληλο για να περιθάλψει τον ασθενή.
Μπορεί να κάνεις ζημιά στον ασθενή, αντί να τον περιθάλψεις.
Είμαι κατηγορηματικός.
Ο μηχανικός αερισμός, ο αναπνευστήρας, χωρίς να έχει ειδικευμένο προσωπικό να τον παρακολουθεί, νοσηλεύτρια ανά πάσα στιγμή, δεν είναι ποιοτική περίθαλψη αυτή.
Αλίμονο αν αυτό είναι ποιοτική υγεία.
Το εξιδεικευμένο προσωπικό είναι αυτό που θα σώσει ζωές» υποστήριξε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος υποστήριξε ότι η Αττική είναι σε οριακή κατάσταση. «Το σύστημα στην Αττική, έχει καταρρεύσει.
Το σύστημα από τη στιγμή που οι ανάγκες ξεπερνούν τις δυνατότητές μας, δεν αντέχει.
Αναβάλλονται χειρουργεία, δεν υπάρχουν κλίνες.
Αυτή είναι η ουσία, γιατί να το κρύψουμε;» ανέφερε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος υποστήριξε πως η «στρατηγική άνοιξε-κλείσε δεν απέδωσε».

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό των ατόμων 65 – 69 ετών

Άνοιξε σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 για την ηλικιακή ομάδα των 65 – 69 ετών.
Παράλληλα ενεργοποιείται η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.
Σημειώνεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες από 60 έως 64 ετών, οι άνω των 70 ετών, οι πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι η σειρά προτεραιοποίησης των ομάδων του πληθυσμού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 διαμορφώνεται σε εννέα επιμέρους κατηγορίες:

1α. Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών
β. Ασθενείς και προσωπικό σε θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας
γ. Εκπαιδευτικοί, προσωπικό και μαθητές (ηλικίας 16 ετών και άνω) ειδικών σχολείων και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία
δ. 'Ατομα, που έρχονται σε επαφή με ζώα, που μπορεί να φέρουν μεταλλαγμένα στελέχη του ιού SARS-CoV-2
ε.Άτομα σημαντικά για τη διασφάλιση της λειτουργίας και της συνέχειας του κράτους
2. Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω
3. Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω
4. Άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω
5 α. Άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου(ανεξαρτήτως ηλικίας)
β. Άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω
6. Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω
7 α. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
β. Άτομα ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου
8 α. Εκπαιδευτικοί ηλικίας έως 59 ετών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
β. Προσωπικό υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας
γ. Άτομα ηλικίας 18-59 ετών που διαμένουν σε δομές ομαδικής διαβίωσης με μεγάλο συγχρωτισμό.
9. Άτομα 18-59 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα (προτεραιότητα βάσει ηλικίας: 55-59 ετών, κατόπιν 50- 54 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.).

«Μαύρη» πρωταπριλιά για διασωληνωμένους και εισαγωγές

Με νέο ρεκόρ διασωληνωμένων μπήκε ο Απρίλιος, αφού οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με μηχανική υποστήριξη αναπνοής ξεπερνούν για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας τους 750, φτάνοντας τους 755.
Από αυτούς, οι 477 είναι άνω των 65 ετών, οι 263 ηλικίας 40-64 ετών και 15 ασθενείς 18-39 ετών.
Αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι το γεγονός ότι το ποσοστό των ανθρώπων 18-64 ετών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι φτάνει πλέον στο 37%, στοιχείο ιδιαίτερα ενδεικτικό της δυνατότητας του ιού να προσβάλλει σοβαρά και τους νεότερους ανθρώπους.
Το σκληρό επιδημιολογικό τοπίο συμπληρώνεται από τους 67 νέους θανάτους, αλλά και από τις 561 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο ήδη ασήκωτο βάρος των 5.131 ασθενών που νοσηλεύονταν μέχρι χθες στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της Ελλάδας.

Καζάνι που βράζει η Αττική με 1.649 νέα κρούσματα

Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα είναι η κατάσταση που εκτυλίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αττική, η οποία δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση τόσο υπό το πρίσμα των νέων λοιμώξεων, όσο και από αυτό της κατεπείγουσας κατάστασης που χαρακτηρίζει τα νοσοκομεία της, λόγω των 2.462 περιστατικών COVID-που νοσηλεύονταν μέχρι χθες και των 411 διασωληνωμένων.
Το κέντρο της πρωτεύουσας διατηρεί για ακόμα ένα 24ωρο τη μερίδα του λέοντος με 469 νέες διαγνώσεις και τη σκυτάλη παίρνει ξανά το δυτικό τμήμα του λεκανοπεδίου με 333.
Σε βόρειο τομέα και Πειραιά εντοπίστηκαν σήμερα 229 και 211 κρούσματα, ανατολική και νότια Αττική πέφτουν κάτω από 200 με 199 και 195 αντίστοιχα, ενώ τα νησιά καταγράφουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων με 13 λοιμώξεις.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη - Αχαΐα, Λάρισα και Κοζάνη στο κόκκινο

Ολόκληρη η χώρα παραμένει στο «κόκκινο», σύμφωνα και με τον εβδομαδιαίο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), με τον δείκτη θετικότητας να έχει «πιάσει» ή και ξεπεράσει το όριο συναγερμού του 4%.
Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, με τα 467 νέα κρούσματα που σημειώθηκαν στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο να έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.
Οι ειδικοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν μια εξέλιξη παρόμοια με αυτή του Νοεμβρίου, την στιγμή που στα νοσοκομεία της Μακεδονίας σημειώθηκαν χθες 143 εισαγωγές ασθενών.
Η Θεσσαλονίκη, βέβαια, διατηρεί τα πρωτεία, αλλά δέχονται σημαντική πίεση και τα νοσοκομεία της Χαλκιδικής και των Γιαννιτσών.
Στο στόχαστρο των λοιμωξιολόγων βρίσκονται επιπλέον τρεις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) λόγω της έξαρσης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη διασπορά του κορωνοϊού.
Αφενός η Αχαΐα που εδώ και περίπου δύο μήνες αδυνατεί να περιορίσει τις νέες λοιμώξεις –χθες καταγράφηκαν 119- και βλέπει τα νοσοκομεία της να κατακλύζονται καθημερινά από ασθενείς με COVID-19 και αφετέρου η Λάρισα και η Κοζάνη που την τελευταία εβδομάδα σημειώνουν σημαντικά αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Το τελευταίο 24ωρο στις δύο περιοχές εντοπίστηκαν 112 και 91 νέα περιστατικά αντίστοιχα.
Το παζλ της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην επικράτεια συμπληρώνουν 51 ακόμα ΠΕ, εκ των οποίων οι 36 με διψήφιους αριθμούς κρουσμάτων.
Η Πέλλα αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή της θλιβερής αναμέτρησης των περιοχών με τον κορωνοϊό με 58 νέες διαγνώσεις και ακολουθούν Κορινθία και Σέρρες με 49, Ηράκλειο με 45, Βοιωτία με 44 και Εύβοια με 41.

Σε Αττική και Κρήτη το 77% των στελεχών της βρετανικής μετάλλαξης

Σαρώνει η βρετανική μετάλλαξη σε Αθήνα και Κρήτη, όπου καταγράφεται πάνω από το 77% των συνολικών μεταλλαγμένων στελεχών που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στη χώρα, επηρεάζοντας αρνητικά τη μετάδοση του ιού και την επέκταση της επιδημίας.
Σύμφωνα με τη γονιδιωματική ανάλυση 606 επιλεγμένων νέων δειγμάτων της περιόδου 9 Ιανουαρίου - 23 Μαρτίου 2021 που πραγματοποίησε το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης, εντοπίστηκαν συνολικά 475 δείγματα της βρετανικής μετάλλαξης και μόλις 3 της Νοτίου Αφρικής, οριοθετώντας το ποσοστό επικράτησης της πρώτης στο 94%.
Η βρετανική μετάλλαξη, μάλιστα, κάνει ιδιαίτερα ισχυρή την παρουσία της στο κέντρο της Αθήνας με 816 στελέχη συνολικά, δηλαδή πάνω από το 50% του συνόλου που έχουν εντοπιστεί στην Αττική από την έναρξη λειτουργίας του Δικτύου (1.553).
Η αυξημένη παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης στην πρωτεύουσα, σε συνδυασμό με την υψηλή μεταδοτικότητα από την οποία χαρακτηρίζεται, εξηγούν εν μέρει τον σταθερά υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται σε καθημερινή βάση.
Παρόμοια, άλλωστε, είναι η κατάσταση και στην Κρήτη, η οποία βάλλεται ολόκληρη από στελέχη της βρετανικής μετάλλαξης.
Το Ηράκλειο συγκεντρώνει τον εντυπωσιακό αριθμό των 295 στελεχών από την έναρξη λειτουργίας του Δικτύου, το Ρέθυμνο ακολουθεί με 70, ενώ Λασίθι και Χανιά κλείνουν την τετράδα με 42 και 28 στελέχη αντίστοιχα.
Συνέπεια της σημαντικής διασποράς της βρετανικής μετάλλαξης στην περιοχή της Κρήτης αποτελεί και η αύξηση των κρουσμάτων στο νησί, με αποτέλεσμα τον υψηλό αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία, στα οποία χθες νοσηλεύονταν 135 ασθενείς.

Τα μέτρα και η χαλάρωση

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, το λιανεμπόριο ανεβάζει και πάλι ρολά, ξεκινώντας με τα μικρά καταστήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν τόσο με τη μέθοδο του click away, όσο και με αυτή του click in shop.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι:
- Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με τη χρήση του κωδικού 13032 και με χρονικό περιορισμό 3 ωρών, θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away).
Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.
- Από το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.
Μόνο για τα Σαββατοκύριακα για άσκηση εκτός τους δήμου μας.
Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και χωρίς συνωστισμούς, για να μην υπάρξει άρση του μέτρου
- Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να ανοίξουν ορισμένες τάξεις, από τις 12 Απριλίου και με χρήση τεστ.
- Επίσης θα επαναξιολογηθεί και το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.

Χάρτης ECDC – Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» παραμένει η Ελλάδα – Αυξήθηκε ο δείκτης θετικότητας

Στο «κόκκινο» παραμένει για μία ακόμη εβδομάδα η Ελλάδα όπως φαίνεται από τους τελευταίους ανανεωμένους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη.
Στον χάρτη που δημοσιεύθηκε σήμερα καταγράφονται τα στοιχεία τα οποία αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα αλλά και τον δείκτη θετικότητας από τις 25 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου.
xartis-ecdc-960x589.jpg

Στο «κίτρινο» ο δείκτης θετικότητας

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η χώρα μας είναι ακόμα στο «κίτρινο», όπως επίσης και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
deiktis-thetikotitas.webp
Ο δείκτης θετικότητας για όλη την Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το όριο συναγερμού που είναι το 4%.

Στους 8.160 οι θάνατοι από κορωνοϊό


Στους 8.160 ανέρχοντα οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Τα νέα 1/4 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.491, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 267.172 (ημερήσια μεταβολή +1,3%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 98 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.927 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
y1_1.jpg
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.160 θάνατοι.
Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 755 (64,5% άνδρες).
y2_3.jpg
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
To 82,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.717 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 561 (ημερήσια μεταβολή +17,12%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 448 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

y5_3.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης