Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (EKT): Σε κίνδυνο η πρόβλεψη για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2021

Weidmann (EKT): Σε κίνδυνο η πρόβλεψη για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2021

Ο Jens Weidmann προειδοποίησε ότι οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ για το ΑΕΠ του 2021 ίσως να μην υλοποιηθούν εάν παραταθούν οι περιορισμοί για την καταπολέμηση της πανδημίας

Για τους κινδύνους στην οικονομία της ευρωζώνης λόγω της επέκτασης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό προειδοποίησε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ, Jens Weidmann.
Όπως δήλωσε, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη στην ευρωζώνης βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς οι κυβερνήσεις καθυστερούν το άνοιγμα των οικονομιών λόγω της ραγδαίας διασποράς του κορωνοϊού.

Ο Weidmann προειδοποίησε ότι οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ για το ΑΕΠ του 2021, οι οποίες αναθεωρήθηκαν στις 11 Μαρτίου, ίσως να μην υλοποιηθούν εάν παραταθούν οι περιορισμοί για την καταπολέμηση της πανδημίας.
«Εξαιτίας της ισχυρής αύξησης στον αριθμό των κρουσμάτων, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τη χαλάρωση των προστατευτικών μέτρων από ό,τι αναμενόταν τον Μάρτιο» ανέφερε ο ίδιος.
«Σε αυτή την περίπτωση, οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της ευρωζώνης το 2021 μπορεί να μην είναι πλέον βιώσιμη», πρόσθεσε.
Ο Weidmann υποστήριξε την απόφαση της κεντρικής τράπεζας τον Μάρτιο να επιταχύνει τις αγορές ομολόγων παρά την πρόσκαιρη άνοδο του πληθωρισμού, καθώς η υποτονική δραστηριότητα ήταν πιθανό να διατηρήσει χαμηλά τις τιμές.
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της ΕΚΤ, η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα είναι της τάξης του 4% το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης