Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ένας στους έξι Αμερικάνους έχει εμβολιαστεί πλήρως - Φόβοι για τη βρετανική παράλλαξη του ιού

ΗΠΑ: Ένας στους έξι Αμερικάνους έχει εμβολιαστεί πλήρως - Φόβοι για τη βρετανική παράλλαξη του ιού
Σχεδόν το 29% των Αμερικάνων έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου
Σχετικά Άρθρα
Ένας στους έξι Αμερικάνους έχει ήδη εμβολιαστεί πλήρως (και με τις δύο δόσεις των εμβολίων) κατά της covid, τη στιγμή που μια σειρά από Πολιτείες – Νέα Υόρκη, Κεντάκι – προχωρούν στον εμβολιασμό όλων των ενήλικων πολιτών άνω των 16 ετών.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, πάνω από 150 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί.
Σχεδόν 55 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ περισσότεροι από 97 εκατομμύρια (το 29% του πληθυσμού) έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου.
Την ίδια στιγμή μάλιστα τα CDC προχώρησαν σε μια αναθεώρηση των εκτιμήσεων τους για την εξέλιξη του αριθμού των θυμάτων στις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας, αναφέροντας πως αυτοί θα κυμανθούν από 565.000 έως 585.000 έως τις 24 Απριλίου.
Ωστόσο, η εκτίμηση πλέον προβλέπει έως και 7.000 λιγότερους νεκρούς από την επιδημία, κάτι που θα πρέπει να αποδοθεί και στην εκτεταμένη χρήση εμβολίων.
Παρά τα αισιόδοξα αυτά μηνύματα, τα οποία συνδυάζονται και με επικείμενο άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων σε πολλές Πολιτείες και παρά τη σχετική προειδοποίηση του προέδρου Joe Biden να σταματήσει άμεσα η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, οι Αμερικάνοι επιστήμονες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη βρετανική παράλλαξη του ιού και για το σενάριο αυτή να καταστεί κυρίαρχη στις ΗΠΑ, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα αύξηση κρουσμάτων.
Ήδη οι ειδικοί αναφέρουν πως η αύξηση κρουσμάτων που αναφέρονται σε Φλόριντα, Μίσιγκαν και Τζόρτζια οφείλεται στη βρετανική παράλλαξη του ιού.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο πρόεδρος Biden ανήγγειλε ότι το 90% των Αμερικανών ενηλίκων θα μπορεί να λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου του έως τις 19 Απριλίου και μάλιστα να έχει ένα εμβολιαστικό κέντρο σε ακτίνα 8 χιλιομέτρων από το σπίτι τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης