Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέες επενδύσεις σε ακίνητα σχεδιάζει η BriQ Properties - Στα 150 εκατ. ευρώ ο στόχος

Νέες επενδύσεις σε ακίνητα σχεδιάζει η BriQ Properties - Στα 150 εκατ. ευρώ ο στόχος

Αυτή τη στιγμή τα logistics αποτελούν το 43% του χαρτοφυλακίου και είναι ο κλάδος που πιστεύει περισσότερο η εταιρεία λόγω υψηλού yield

Η χαμηλή μόχλευση της BriQ Properties της δίνει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης, σημείωσε η Άννα Αποστολίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (31/3) τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα χρήσης 2020.

Στο τέλος του 2020 η αξία του χαρτοφυλακίου ανερχόταν στα 106 εκατ. ευρώ ,ενώ η εταιρεία κατάφερε παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία να προχωρήσει στην επένδυση των 50 εκατ. ευρώ που άντλησε από την αύξηση κεφαλαίου.
Σήμερα, η μόχλευση είναι στο 15% και μπορεί να φτάσει στο 35% μέσα από νέες επενδύσεις στους κλάδους που θεωρεί ότι υπάρχει υψηλή απόδοση και άρα η αξία του χαρτοφυλακίου να ενισχυθεί στα 150 εκατ. ευρώ.
Αυτή τη στιγμή τα logistics αποτελούν το 43% του χαρτοφυλακίου και είναι ο κλάδος που πιστεύει περισσότερο η εταιρεία, καθώς έχει υψηλό yield.
Ο ίδιος κλάδος παραμένει στο επίκεντρο, ενώ ίσως παρουσιαστούν στο δεύτερο εξάμηνο και ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό κλάδο, τις οποίες η εταιρεία θα ήθελε να εκμεταλλευτεί.

Όχι σε πωλήσεις , εκτός αν…

Η διοίκηση ανέφερε πως δεν στοχεύει να πουλήσει ακίνητα, εκτός και αν υπάρξουν ευκαιρίες.
Τα καταστήματα δείχνουν αυτήν την περίοδο ότι έχουν περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον και θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάποιες πωλήσεις για να χρηματοδοτήσει άλλες αγορές, αλλά όχι αυτή την περίοδο, όπου οι τιμές είναι χαμηλές.
Οι δύο μεγάλες επενδύσεις που έγιναν σε logistics στον Ασπρόπυργο αναμένεται να βελτιώσουν τα μελλοντικά έσοδα, καθώς όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του κέντρου τα έσοδα θα ενισχυθούν κατά 7,6 εκατ. ευρώ.
Η εξάρτησή της από την Quest, που είναι ο μεγαλύτερος μισθωτής έχει περιοριστεί στο 29% μετά και τις τελευταίες επενδύσεις, ενώ τονίστηκε πως η Quest αποτελεί ένα μισθωτή με υψηλή αξιοπιστία.
Σήμερα η εσωτερική αξία της μετοχής είναι στα 2,36 ευρώ που αντιστοιχεί σε discount 16%.
Υπενθυμίζεται πως η BriQ εμφάνισε στη χρήση 2020 προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 1,65 εκατ. ευρώ από 1,35 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 22,4%, ενώ τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 84 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης