Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέες επενδύσεις και εξαγορές σχεδιάζει η Profile

tags :
Νέες επενδύσεις και εξαγορές σχεδιάζει η Profile
Σε εξαγορές και συνεργασίες επενδύει η Profile με στόχο την επιτάχυνση των μεγεθών της και την περαιτέρω διεύρυνση της γκάμας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Σε εξαγορές και συνεργασίες επενδύει η Profile με στόχο την επιτάχυνση των μεγεθών της και την περαιτέρω διεύρυνση της γκάμας των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Έχοντας ολοκληρώσει πρόσφατα την εξαγορά του 100% της εταιρείας ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης επενδύσεων Euronext Centevo στη Σκανδιναβία, η εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά σε μια ακόμα εξαγορά που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι και μέχρι το τέλος του χρόνου.
Όπως ανέφερε σήμερα 31/3, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος, Ευάγγελος Αγγελίδης, η διοίκηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο συζητήσεων που αφορούν εξαγορά εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο των τραπεζικών προϊόντων.
Η διοίκηση, όπως διευκρινίστηκε, προς το παρόν δεν έχει ενδιαφέρον για κάποια ελληνική εταιρεία.
Εστιάζει κυρίως στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Ευρώπη (κεντρική και δυτική) που αποτελεί το 45% του κύκλου εργασιών της Profile σήμερα.
Παράλληλα επισημάνθηκε ότι το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) θα υποστηριχθεί από την εταιρεία με δικούς της πόρους και με κάποια δανειακά κεφάλαια.
Στο πλαίσιο αυτό δεν θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρείας, Μπάμπης Στασινόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη εξαγορά της Euronext Centevo στη Σκανδιναβία, μιας αγοράς που αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Profile, λόγω της μακράς παράδοσης και εξειδίκευσης στο χώρο των χρηματοοικονομικών επενδύσεων.
Όπως επισημάνθηκε, η συγκεκριμένη εξαγορά επιτρέπει στην Profile, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο εταιρειών, να εμπλουτίσει και να αναπτύξει περαιτέρω τις λύσεις της, σκοπεύοντας να προσφέρει υψηλού επιπέδου συστήματα στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Τα πλεονεκτήματα από την εξαγορά της Euronext Centevo

Η απόκτηση της σκανδιναβικής εταιρείας εκτιμάται ότι θα προσθέσει στην Profile ετήσιο τζίρο 35% δηλαδή 55 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ το 2023 υπολογίζεται σε 75 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με τους στόχους της συγκεκριμένης εξαγοράς, η Profile επιδιώκει μεταξύ άλλων, επέκταση στις σκανδιναβικές χώρες, εξυπηρέτηση μεγάλων πελατών, επιτάχυνση των μεγεθών του ομίλου, αξιοποίηση των λύσεων διαχείρισης επενδύσεων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συνεργασία με το Euronext.
Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη, η διοίκηση στοχεύει σε αύξηση τζίρου του Ομίλου Profile στα 22 εκατ. ευρώ το 2021, στα 30 εκατ. ευρώ το 2022 και σε 35 εκατ. ευρώ το 2023.
Ταυτόχρονα τα κέρδη EBITDA εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 5,5 εκατ. ευρώ το 2021, σε 7,9 εκατ. ευρώ το 2022 και σε 9,5 εκατ. ευρώ το 2023.
Η Profile, εταιρεία εισηγμένη στον Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2003, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής στο χρηματοοικονομικό και ευρύτερο επιχειρηματικό χώρο του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, με παρουσία σε 40 χώρες.
H εταιρεία καλύπτει ολοκληρωμένα τις ανάγκες των οργανισμών σε χρηματοοικονομικές (Financial Solutions) και επιχειρησιακές (Business Solutions) λύσεις λογισμικού, τόσο μέσω των ιδίων συστημάτων που αναπτύσσει, όσο και μέσω διεθνών συνεργασιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης