Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Λογικό να αρθούν οι περιορισμοί στις διαδημοτικές μετακινήσεις – Προτεραιότητα λιανεμπόριο, λύκεια

Πελώνη: Λογικό να αρθούν οι περιορισμοί στις διαδημοτικές μετακινήσεις – Προτεραιότητα λιανεμπόριο, λύκεια
Μετά τα μέσα Απριλίου το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων στην εστίαση είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι λογικό να αρθούν οι περιορισμοί στις διαδημοτικές μετακινήσεις διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία ανέφερε πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των λυκείων.
«Εισηγούμαστε να γίνει η άρση το συντομότερο δυνατό.
Θεωρώ ότι θα ήταν λογικό μέτρο η άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων, ωστόσο αυτό θα το εισηγηθεί η επιτροπή, δεν θα ήθελα να προκαταλάβω τις αποφάσεις της.
Υπάρχει μενού επιλογών, η επιτροπή κρίνει τα δεδομένα.
Αν επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, θα δούμε την εισήγηση της επιτροπής, πιστεύουμε ότι είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει στην εκτόνωση και στο άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους…
Πρέπει να λάβουμε υπόψη την αλλαγή του καιρού, ότι πρέπει να έχουμε ελεγχόμενες δραστηριότητες όσο το δυνατόν περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους παρά ανεξέλεγκτες παράνομες δραστηριότητες, συναντήσεις σε σπίτια, όπου γίνεται διασπορά του ιού» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Πελώνη.

Τι θα γίνει με λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση

«Παραμένει προτεραιότητα το λιανεμπόριο και η επαναλειτουργία των λυκείων ελεγχόμενα.
Θα δούμε από το μενού επιλογών αν μπορούμε να το αντέξουμε επιδημιολογικά.
Το λιανεμπόριο ήταν εξαρχής δραστηριότητα που λειτούργησε συντεταγμένα, κι αν γίνει με κανόνες δε θα έχει επιδημιολογική επιβάρυνση…
Θα δώσει ανάσα στην οικονομία και θα είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης» υποστήριξε η κα.Πελώνη, αναφέροντας ότι οι όποιες επαναλειτουργίες θα πρέπει να είναι σταδιακές και ελεγχόμενες.
«Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί» τόνισε η κα.Πελώνη, η οποία ερωτηθείσα για τις μετακινήσεις το Πάσχα, επεσήμανε πως είναι νωρίς να συζητήσουμε ακόμα για αυτό.
Όσον αφορά την εστίαση, η κα.Πελώνη υποστήριξε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους εξωτερικούς χώρους.
«Η στόχευση για επαναλειτουργία της εστίασης είναι εντός Απριλίου, μετά τα μέσα Απριλίου, αλλά δεν είναι της σημερινής συζήτησης» είπε η κα.Πελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης