Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Δημήτρης Λιανός, δήμαρχος Νάξου: Η Νάξος είναι ένας προορισμός value for money

tags :
Δημήτρης Λιανός, δήμαρχος Νάξου: Η Νάξος είναι ένας προορισμός value for money
Η Νάξος είναι ένας προορισμός που έχει λίγο απ’ όλα, συνδυάζει πάρα πολλά
Για τη Νάξο ως τουριστικό προορισμό, καθώς και για τις δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει κάποιος επισκέπτης στο κυκλαδίτικο νησί μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Δημήτρης Λιανός, δήμαρχος Νάξου.
«Το νησί της Νάξου ενδείκνυται για τουρισμό λόγω του μεγέθους του και της επάρκειας του νερού. Το νησί μπορεί να παρέχει πάρα πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες στον επισκέπτη και, βέβαια, εξαιρετικές δυνατότητες στον μόνιμο πληθυσμό. Δεν είναι τυχαίο ότι κατοικείται εδώ και 6.000 χρόνια. Λόγω της αυτάρκειας του νερού ο κόσμος παραμένει ακόμα και σήμερα, παρά την έλευση του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, δεμένος, φροντίζει τα κτήματα τα πατρογονικά του και βεβαίως και τις κτηνοτροφικές μονάδες και βλέπουμε να αναπτύσσεται όλη αυτή η κατάσταση πολύ δυναμικά και ιδιαίτερα και από τις νέες γενιές και είναι θεωρώ πλεονέκτημα και για το νησί μας σημαντικό και για την ενίσχυση του τουρισμού, γιατί ενισχύεται έτσι το τουριστικό προϊόν του νησιού μας, όταν μπορεί κάποιος μπορεί να απολαύσει κάποιος πολλά και διαφορετικά πράγματα, πεζοδρομικές διαδρομές, επίσκεψη σε μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία», επισημαίνει ο Δημήτρης Λιανός.
«Η Νάξος δεν είχε μέχρι σήμερα μεγάλο αεροδρόμιο οπότε δεν υπήρξε η ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού. Αυτό θεωρώ ότι βοήθησε το νησί. Η Νάξος δεν είναι κατ΄ εξοχήν τουριστικό, δεν έχει τη φήμη του τουριστικού θερέτρου. Το νησί είναι ένας προορισμός που έχει λίγο απ’ όλα, συνδυάζει πάρα πολλά. Είναι value for money, έχει πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής», προσθέτει ο δήμαρχος Νάξου.
«Σίγουρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους προορισμούς. Ο κόσμος θέλει να ξεφύγει από την καθημερινότητα. Βέβαια κρατάμε ότι οι πραγματικοί αριθμοί στις κρατήσεις, στις δεσμεύσεις των αεροπορικών θέσεων, των πλοίων κ.λπ. είναι πολύ χαμηλότεροι από την αντίστοιχη ημερομηνία του Μαρτίου του 2020. Θεωρώ ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση και στις αρχές και στα μέσα του καλοκαιριού θα υπάρξει μία ομαλοποίηση της καθημερινότητάς μας», τονίζει ο Δημήτρης Λιανός, λέγοντας πως στον δήμο Νάξου θα αναπτυχθούν 5 υδατοδρόμια.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=90642

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης