Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για την άνιση διανομή εμβολίων κατά της Covid 19 στον κόσμο

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για την άνιση διανομή εμβολίων κατά της Covid 19 στον κόσμο
«Η διαφορά στον αριθμό των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί στις πλούσιες χώρες και τον αριθμό των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί μέσω του COVAX αυξάνει καθημερινά», κατήγγειλε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Tedros
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα 30/3 κατά των αυξανόμενων διαφορών που παρατηρούνται στη διανομή εμβολίων κατά της covid-19 μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών χωρών, οι οποίες προμηθεύονται εμβόλια μέσω του μηχανισμού COVAX.
H προειδοποίηση αυτή ακολουθεί μια δήλωση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Gutteres, ο οποίος την Κυριακή 27/3 επέκρινε τη δημιουργία «υπερβολικών» αποθεμάτων εμβολίων από τις ανεπτυγμένες χώρες, ζητώντας τους να τα μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.
«Η διαφορά στον αριθμό των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί στις πλούσιες χώρες και τον αριθμό των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί μέσω του COVAX αυξάνει καθημερινά», κατήγγειλε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Tedros.
«Η άνιση κατανομή των εμβολίων δεν αποτελεί μόνο ηθική προσβολή, είναι και οικονομικά καταστροφική», εκτίμησε στη διάρκεια ψηφιακής διάσκεψης του ΠΟΥ με θέμα τον εμβολιασμό κατά της covid-19, την οποία φιλοξενεί το Αμπού Ντάμπι.
«Όσο ο ιός κυκλοφορεί, οι άνθρωποι θα εξακολουθήσουν να πεθαίνουν, οι αναταράξεις στο εμπόριο και τα ταξίδια θα συνεχιστούν και η οικονομική ανάκαμψη θα καθυστερεί», υπογράμμισε ο Tedros

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης