Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

PayPal: Θα κάνει δεκτές τις αγορές με κρυπτονομίσματα - «Επανάσταση» στο σύστημα πληρωμών

PayPal: Θα κάνει δεκτές τις αγορές με κρυπτονομίσματα  - «Επανάσταση» στο σύστημα πληρωμών

«Θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει με τον ίδιο τρόπο τα κρυπτονομίσματα, όπως τις πιστωτικές ή τις χρεωστικές κάρτες στο ψηφιακό του PayPal πορτοφόλι», δήλωσε στο Reuters o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Dan Schulman

Σχετικά Άρθρα

Την παροχή της δυνατότητας στους Αμερικανούς καταναλωτές να χρησιμοποιούν τα χαρτοφυλάκιά τους σε κρυπτονομίσματα για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με τα εκατομμύρια των διαδικτυακών καταστημάτων με τα οποία συνεργάζεται παγκοσμίως, αναμένεται να ανακοινώσει η PayPal την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters.

Σε fiat νομίσματα

Οι πελάτες που διακρατούν bitcoin, ether, και litecoin στα «ψηφιακά πορτοφόλια» της PayPal θα μπορούν πλέον να μετατρέπουν τα χαρτοφυλάκια τους σε νομίσματα fiat (παραστατικό χρήμα ή αλλιώς χρήμα αναγκαστικής κυκλοφορίας) κατά την ολοκλήρωση των αγορών που πραγματοποιούν, σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας.
Η εταιρεία δεν θα χρεώνει καμία συναλλαγή που θα πραγματοποιείται με κρυπτονόμισμα και μόνο ένας τύπος νομίσματος μπορεί να χρησιμοποιείται για κάθε αγορά.
Η επιλογή αυτή για την οποία η εταιρεία εργάζεται από τα τέλη του περασμένου έτους, θα είναι διαθέσιμη στους 29 εκατ. συνεργάτες της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύστημα πληρωμών

«Είναι η πρώτη φορά που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει με τον ίδιο τρόπο τα κρυπτονομίσματα, όπως τις πιστωτικές ή τις χρεωστικές κάρτες στο ψηφιακό του PayPal πορτοφόλι», δήλωσε στο Reuters o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Dan Schulman, λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση του σχεδίου της εταιρείας.
Η PayPal ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες της να αγοράζουν, να πωλούν και να διακρατούν κρυπτονομίσματα και πλέον το «checkout» στις αγορές με τα εν λόγω νομίσματα έρχεται να ολοκληρώσει τις υπηρεσίες της.

Το ράλι

Η κίνηση αυτή που έγινε τον Οκτώβριο ήταν ένας από τους κύριους λόγους για το ράλι στην τιμή του Bitcoin που ακολούθησε τους επόμενους μήνες, με την αξία του να έχει σχεδόν διπλασιασθεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ωθούμενο από το αυξημένο ενδιαφέρον από τις μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές εταιρείες και ιδρύματα τα οποία σχεδιάζουν την υιοθέτηση συναλλαγών με κρυπτονομίσματα.

Η Visa

Επιπροσθέτως η Visa ανακοίνωσε ότι θα δέχεται στο σύστημα πληρωμών της συναλλαγές με το κρυπτονόμισμα USD Coin, ενώ η ανακοίνωση της PayPal έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές με Bitcoin.
Σε αντίθεση με τις συναλλαγές της PayPal όπου οι έμποροι θα πληρώνονται με συμβατικό νόμισμα, η Tesla δήλωσε ότι θα διατηρεί το Bicoin όταν χρησιμοποιείται ως μέσον πληρωμής.

Καινοτομία

Η PayPal ελπίζει ότι η υπηρεσία της προσφέρει ην εξής κοινοτομία: καθώς εκκαθαρίζει τη συναλλαγή σε fiat νόμισμα, οι έμποροι δεν θα αναλαμβάνουν τον κίνδυνο της εντονης διακύμανσης στην τιμή των κρυπτνομιασμάτων.


Στα 59.000 δολ.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος από πλευράς κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 1,80%, έχοντας υπερβεί τα 59.000 δολάρια.
«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο όπου τα κρυπτονομίσματα από το να είναι κατά κύριο λόγο μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων για αγορά, διακράτηση και πώληση, θα κατασθούν πλέον μια νόμιμη πηγή χρηματοδότησης για συναλλαγές στον πραγματικό κόσμο με εκατομμύρια εμπόρους», σημειώνει ο Schulman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης