Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Φίλιππος Νάκας -Μείωση πωλήσεων, οριακή αύξηση κερδών

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Φίλιππος Νάκας -Μείωση πωλήσεων, οριακή αύξηση κερδών
Σημαντική συμβολή στην διατήρηση των θετικών αποτελεσμάτων είχαν οι κρατικές ενισχύσεις που παρασχέθηκαν, ως συνέπεια του κλεισίματος δραστηριοτήτων του Ομίλου
Σχετικά Άρθρα

Τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου (1/7/20-31/12/20) του Ομίλου Νάκας αλλά και της μητρικής εταιρείας παραμένουν σταθερά θετικά, παρά την αισθητή πτώση του κύκλου εργασιών κατά 10% περίπου, που οφείλεται στην δυσάρεστη εξέλιξη που έλαβε η πανδημία, που είχε ως συνέπεια το παρατεταμένο κλείσιμο των σημείων πώλησης εμπορευμάτων και παροχής υπηρεσιών που διαθέτει ο Όμιλος.
Ο Όμιλος μείωσε το διοικητικό κόστος κατά 4% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση παρά την αύξηση των εργασιών που απαιτεί η διαχείριση των αλλαγών που επιφέρει η πανδημία και περιόρισε αισθητά το κόστος διάθεσης κατά 8% ως συνέπεια των περιορισμών που επακολούθησαν την πανδημία.
Επιπλέον το μικτό περιθώριο κέρδος μεγάλωσε κατά 1%, ενώ το χρηματοοικονομικό κόστος διατηρήθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Σημαντική συμβολή στην διατήρηση των θετικών αποτελεσμάτων είχαν οι κρατικές ενισχύσεις που παρασχέθηκαν, ως συνέπεια του κλεισίματος δραστηριοτήτων του Ομίλου και αφορούσαν τις δαπάνες μισθοδοσίας, μισθωμάτων και χρεωστικών τόκων.
Η ρευστότητα του Ομίλου είναι επαρκής να καλύψει το σύνολο των υποχρεώσεων του.
Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος έλαβε νέο Ομολογιακό δάνειο ποσού 2.000.0000 ευρώ με την εγγύηση του ταμείου εγγυοδοσίας επιχειρήσεων covid-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε., για κάλυψη κεφαλαίων κίνησης λόγω αυξημένων αναγκών ρευστότητας συνέπεια της επιδημικής έκρηξης του covid-19.
Το Ομολογιακό δάνειο εκδόθηκε στο άρτιο και η εξόφληση του δανείου συμφωνήθηκε σε δέκα εννέα (19) τριμηνιαίες δόσεις ή το αργότερο έως 15.9.2025
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 10,66 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 10% περίπου συγκριτικά με το ποσό των 11,8 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων – χρηματοδοτικών – επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ συγκριτικά με κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου σημειώνοντας αύξηση κατά 18% περίπου.
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 769 χιλ. περίπου αυξημένα κατά 2% περίπου συγκριτικά με τα κέρδη 755 χιλ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στις 583 χιλ. ευρώ από 579 χιλ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 17,03 εκατ. ευρώ ενώ ο συνολικός δανεισμός ήταν στα 5,08 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 5,11 εκατ. ευρώ διαμορφώνοντας καθαρό δανεισμό -31 χιλ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης