Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο λόγω covid η Λατινική Αμερική – Ρεκόρ κρουσμάτων και στην Αργεντινή

Στο κόκκινο λόγω covid η Λατινική Αμερική – Ρεκόρ κρουσμάτων και στην Αργεντινή
Βράζουν Βραζιλία και Μεξικό
Σχετικά Άρθρα

Στο κόκκινο εξακολουθεί να παραμένει η Λατινική Αμερική λόγω του β’ κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού.
Στη Βραζιλία, η οποία αποτελεί και την πλέον πληττόμενη χώρα, καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 1.660 θάνατοι ασθενών, ενώ επιβεβαιώθηκαν και 38.927 κρούσματα.
Η Βραζιλία μετρά επισήμως 313.866 νεκρούς επί συνόλου 12.573.615 μολύνσεων, αποτελώντας την χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων και κρουσμάτων, γεγονός που έχει οδηγήσει το σύστημα υγείας στην κατάρρευση.
Τα δεδομένα αυτά διευρύνουν τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας κατά του προέδρου Jair Bolsonaro και των χειρισμών του απέναντι στην πανδημία.

Τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους το Μεξικό

Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους.
Το τελευταίο 24ωρο το Μεξικό ανακοίνωσε 1.292 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 203 νέους θανάτους.
Συνολικά το Μεξικό μετρά 201.826 νεκρούς επί συνόλου 2.227.842 μολύνσεων.
Πάντως η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανόν κατά τουλάχιστον 60% υψηλότερος από τον επιβεβαιωμένο αριθμό.

Αργεντινή: Ρεκόρ κρουσμάτων από τον Οκτώβριο

Στο κόκκινο όμως είναι και η Αργεντινή, η οποία το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων από τον περασμένο Οκτώβριο.
Συγκεκριμένα, η Αργεντινή ανακοίνωσε 14.014 νέα κρούσματα, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος από τα τέλη του Οκτωβρίου.
Συνολικά η Αργεντινή μετρά 55.611 θανάτους και 2.322.594 κρούσματα.
Οι αρχές αναφέρουν ότι μεταδίδονται στην κοινότητα τα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκαν στη Βραζιλία και στην Καλιφόρνια.
Ο δείκτης πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έφθασε το 55,6% σε εθνική κλίμακα και το 60,3% στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και στην περιφέρειά της, όπου ζουν κάπου 15 εκατομμύρια πολίτες.
Ενώ πλησιάζει το Πάσχα των Καθολικών, η Αργεντινή εντείνει τα μέτρα, ενώ κρατά κλειστά τα χερσαία σύνορά της.
Ήδη ανέστειλε τις επιβατικές πτήσεις από τη Χιλή, το Μεξικό και τη Βραζιλία όπως και τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Ιρλανδία .
Στην Αργεντινή εκτιμάται ότι περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους, ενώ περίπου 600.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης