Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Νεκρός σε δυστύχημα με ελικόπτερο ο δισεκατομμυριούχος Petr Kellner

Τσεχία: Νεκρός σε δυστύχημα με ελικόπτερο ο δισεκατομμυριούχος Petr Kellner
Ο όμιλος PPF ανακοίνωσε πως πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή, οι συνθήκες της οποίας ερευνώνται

Σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου στην Αλάσκα, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, ο δισεκατομμυριούχος Petr Kellner, ανακοίνωσε σήμερα ο επιχειρηματικός όμιλός PPF. Ο Kellner ήταν 56 ετών.
Ο όμιλος PPF ανακοίνωσε πως πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή, οι συνθήκες της οποίας ερευνώνται.
«Ανακοινώνουμε με την πιο βαθιά θλίψη ότι, σε δυστύχημα ελικοπτέρου το Σάββατο 27 Μαρτίου στα βουνά της Αλάσκας, ο ιδρυτής και κάτοχος της πλειοψηφίας του ομίλου PPF, ο Kellner, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του», ανέφερε η PPF σε δήλωση που εξέδωσε.
Ο Κellner ήταν μια κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία στην τσεχική μετακομμουνιστική εποχή, με τον πλούτο του να υπολογίζεται σε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.
Στα χρόνια του 1990, ο Petr Kellner είχε ιδρύσει τον όμιλο PPF ως μια επενδυτική εταιρεία με συνεταίρους για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της χώρας για την ιδιωτικοποίηση εκατοντάδων κρατικής ιδιοκτησίας εταιρειών.
H PPF επεκτάθηκε στις ασφάλειες, τα χρηματοπιστωτικά, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές, τα μέσα ενημέρωσης και τη βιοτεχνολογία. Οι επιχειρήσεις του εκτείνονται κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης