Διεθνή

Barreis (Γερμανία): Εφικτές οι διακοπές και οι επισκέψεις στα εστιατόρια από τον Ιούνιο

Barreis (Γερμανία): Εφικτές οι διακοπές και οι επισκέψεις στα εστιατόρια από τον Ιούνιο
H Merkel και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να κρατήσουν κλειστά τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα για τους τουρίστες ώστε να μπορέσει να περιοριστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Οι θερινές διακοπές και οι επισκέψεις σε εστιατόρια θα είναι εφικτές από το τέλος Ιουνίου 2021 υποστηριζόμενες και από το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, εκτίμησε την Κυριακή (28/3/2021) ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Τhomas Βareiss, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.
Ο Βareiss, ο οποίος είναι και ομοσπονδιακός επίτροπος τουρισμού, είπε στην εφημερίδα ότι η Γερμανία θα πρέπει να έχει παραλάβει 77 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρκετές ώστε να εμβολιάσει κάθε ενήλικα τουλάχιστον με την πρώτη δόση.
«Αυτό θα καταστήσει τις διακοπές και τις επισκέψεις σε εστιατόρια εφικτές για όλους», είπε ο ίδιος, ο οποίος είναι βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Angela Merkel, σε ένα αντίγραφο συνέντευξής του που θα δημοσιευτεί στο φύλλο της εφημερίδας στις 29/3.

Επιφυλακτική η καγκελαρία

Τα σχόλιά του αντικρούουν εκείνα που έκανε ο επικεφαλής της καγκελαρίας Helge Braun, ο οποίος δήλωσε στην Bild am Sonntag ότι κατά την άποψή του τα ταξίδια θα είναι και πάλι εφικτά τον Αύγουστο.
Οι Γερμανοί επιτρέπεται να ταξιδεύουν ελεύθερα ακόμη κι εν μέσω πανδημίας, αλλά η Merkel και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να κρατήσουν κλειστά τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα για τους τουρίστες ώστε να μπορέσει να περιοριστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.
Μολαταύτα χιλιάδες Γερμανοί αναμένεται να ταξιδέψουν στην Μαγιόρκα για τις διακοπές του Πάσχα μετά την αφαίρεση από την κυβέρνηση της συγκεκριμένης περιοχής από τον κατάλογο με τις επικίνδυνες λόγω κορωνοϊού περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης