Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία – κορωνοϊός: Σε επίπεδα ρεκόρ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Σχεδόν 12 χιλ. νέα κρούσματα

Ουκρανία – κορωνοϊός: Σε επίπεδα ρεκόρ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Σχεδόν 12 χιλ. νέα κρούσματα
O αριθμός των ανθρώπων που εισήχθησαν σε νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο ανήλθε σε 5.052

Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθε ο αριθμός των ασθενών με Covid -19 που εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Ουκρανίας τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Κυριακή 28/3 το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Ακόμη, η Ουκρανία κατέγραψε 11.932 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και 203 θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε καταγράψει ημερήσιο ρεκόρ 18.132 νέων κρουσμάτων και 362 θανάτων.
Τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των ημερήσιων νοσηλειών, που δεν είχε ξεπεράσει τους 2.000 κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας στα τέλη του 2020, άρχισε και πάλι να αυξάνεται.

Stepanov για μεταλλάξεις και εμβολιασμούς

Ο υπουργός Υγείας, Maksym Stepanov, σε ανάρτησή του στο Facebook, σημείωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εισήχθησαν σε νοσοκομεία την προηγούμενη ημέρα ανήλθε σε 5.052, σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ των 4.887 ανθρώπων που καταγράφηκε στις 17 Μαρτίου.
Μάλιστα, ο ίδιος συνέδεσε την επιδείνωση της κατάστασης με την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους του ιού που πρώτα ταυτοποιήθηκε στη Βρετανία και εντοπίστηκε στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.
Παράλληλά, με αργούς ρυθμούς εξελίσσεται ο εμβολιασμός.
Σημειώνεται ότι περίπου 197.000 άνθρωποι έχουν λάβει τις πρώτες δόσεις των εμβολίων, ενώ πάνω από 1,64 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί και 31.954 έχουν καταλήξει από την αρχή της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης